שאלה לבי טיפול שיניים גרוע

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

09/02/2011 | 15:43 | מאת: סמי בן טובים

שלום רב ביום חמישי שעבר נשברה לי שן טוחנת שהיה בה טיפול שורש ישן. סבלתי מכאבים בסוף השבוע. יום ראשון בבוקר התקשרתי לרופא שלי לקבל עזרה ראשונה. הוא היה בדרך לחו"ל והפנה אותי למרפאה שלו. הגעתי תוך דקות למרפאה שם קיבל אותי בחוסר רצון רופא אחר. הוא פתח את הסתימה רטן על העוזרת הראה לי שהטיפול שורש הישן לא בוצע כהלכה וסתם לי את השן מסתבר בלי שום חיטוי או אנטיביוטיקה או משהו אחר. לאחר כשעה וחצי התפוגגה השפעת הזריקה ואתה מתאר לעצמך מה הרגשתי. התקשרתי מיד למרפאה ונאמר לי לחזור ב-12 לרופא אחר. הרופא הנ"ל קיבל אותי בסבר פנים יפות ותוך כדי שאני מתיישב בכיסא שלו צועק לו הרופא הראשון צריך לשים לו זה וזה (אנטיביוטיקה וכל מה שצריך אני לא יודע את המושג המקצועי). הרופא כמובן פתח סידר ניקה, שם את החומרים הנדרשים והביא לי מרשם לאנטיביוטיקה. עד הרגע הזה אני בקשר איתו, הוא הוסיף לי עוד אנטיביוטיקה, אני בסבל מתמיד לא עובר יותר מארבע חמש שעות בלי משכך כאבים. למי אני יכול לפנות בתלונה על רופא כזה או לתבוע או השד יודע מה. דיברתי עם עוד אנשים שמבינים בענין וכולם אמרו לי פה אחד שהארבע שעות בהם הוא סתם את הדלקת מבלי לטפל בה מבלי לרשום לי אנטיביוטיקה החמירה לי מאוד את המצב ואני אומר לך שגם עכשיו יום רביעי אחר הצהרים אני עם משכך כאבים. תודה מראש

19/02/2011 | 17:47 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום רב, כדי להגיש תביעה במקרה דוגמת המקרה שאתה מתאר יש לאסוף את מלוא התיעוד הרפואי ולהתייעץ עם מומחה רפואי. הקושי הינו כי במקרים בהם לא נגרם נזק קבוע עולה השאלה של הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה נוכח עלויות חוות הדעת הרפואית ההכרחית בתביעות כאלו אל מול הפיצוי הצפוי. כדאי להתייעץ עם עורך דין מנוסה בתחום. בברכה, עורך דין עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית