כתמים אחרי טיפול הסרת שיער בלייזר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/02/2009 | 08:27 | מאת: אני

עברתי טיפול להסרת שיער בלייזר ונשארו לי כתמים על העור בכמה מקומות בגוף. האם אפשר לתבוע המכון ? האם זוהי רשלנות רפואית?

16/02/2009 | 18:29 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אני שלום, בדרך כלל הכתמים נוטים להתבהר עם הזמן, ולפיכך יש לחכות לפחות חצי שנה לפני החלטה האם מדובר בנזק קבוע. הכתמים נוצרים בדרך כלל לא בשל פעולה לא נכונה בעת הסרת השיער, אלא בשל נטיה של העור לפתח כתמים. לפיכך, עילת התביעה אינה רשלנות. יחד עם זאת, אם הסיכון לא הוסבר לך לפני הטיפול, ניתן לתבוע על אי מתן הסכמה מדעת/פגיעה באוטונומיה, כלומר ביצוע פעולה רפואית מבלי שהמטופל היה מודע לכל הסיכונים והסיבוכים בטרם נתן את הסכמתו. בכל מקרה, אם מדובר בכתמים מינימאליים, ולא במקומות כמו פנים, ספק אם יש טעם בכניסה להליך של תביעה - אך זה לשיקולך. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית