סיפור טרגי על רשלנות- זקוקה לסיוע דחוף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/12/2010 | 16:19 | מאת: ליליושקה

אימי אושפזה בביה"ח וולפסון בחולון במצב קשה של סתימות בעורקים והייתה 5 ימים לאחר השתלת קוצב לב. הוחלט לבצע לה צינתור. ביקשנו מרופא מסויים שיצנתר את אימי. לשמחתנו הוא נענה לבקשתנווהגיע למחלקה כדי לצנתר את אימי אך רופא אחר שהיה אמור לצנתר אותה סרב שהרופא שאותו ביקשנו יצנתר ואף התווכח עימו וכעס שביקשנו מרופא אחר. כתוצאה מכך הרופא שנענה לבקשתנו ויתר והלך בגלל שהרופא השני לא הסכים לכך. הרופא שסרב נקם בנו על ידי כך שהעביר את אימי במצב קשה מאוד למחלקת פנימית והוריד ממנה את הטיפול שהיתה זקוקה לו. שאלתי את הרופא: איך אתה עושה מעשה כזה?! ואם יקרה לה משהו? והוא ענה: בעיה שלכם שביקשתם רופא אחר שיצנתר במקומי". במחלקת הפנימית מצבה של אימי הדרדר והעלתה אינזימים בעקבות העברתה לפנימית והורדת התרופות ממנה שהיתה זקוקה להן.הרופאים בפנימית התקשרו לטיפול נמרץ ואמרו שהחולה אינה שייכת לכאן והיא עלולה למות והיא שייכת לטיפול נמרץ. וב-2 בלילה מצבה החמיר מרגע לרגע ולכן החזירוה בדחיפות והיא זקוקה לטיפול נמרץ. ושם חברו לתרופות שהיתה זקוקה לו. למחרת עשו לה צנתור ואמרו שמצבה קשה והיא זקוקה לניתוח לב והם צריכים את הסכמתנו לניתוח. למחרת שוב העבירו אותה לפנימית עוד לפני שהספקנו לתת תשובה. למרות שראו בצנתור ובבדיקות דם וידעו על ההדרדרות כתוצאה מהעברתה לפנימית חזרו על כך שוב. ושוב הורידו לה את התרופות. ולכן שוב מצבה הדרדר עוד יותר והרופאים לא האמינו שהחולה חזרה אליהם במצב הזה. בעקבות מעשיהם של הרופאים וחוסר טיפול נאות שלו החולה היתה זקוקה היא קיבלה אירוע וסקולרי מזנטריאלי בבטן ותוך כמה שעות נפטרה. מאז אני מדוכאת ועצובה וחיי הופסקו אני לא יוצאת מהבית ולא עובדת ואין לי חיים עקב המקרה. איני יכולה להמשיך לחיות ללא עשיית צדק ועונש לרופאים. אני זקוקה לחוות דעת רפואית על מנת לתבוע ולהוכיח את רשלנותם. האם מישהו יכול לסייע לי בכך?

09/12/2010 | 09:50 | מאת: עו"ד עופר סולר

שלום בתביעת רשלנות אנו מוציאים תחילה את התיעוד הרפואי ומעבירים אותו למומחה רפואי בתחום. אם אכן המומחה קובע שהייתה התרשלות בטיפול או באבחנה אנו בודקים אם אכן נגרם נזק. במידה והייתה התרשלות ונגרם נזק ניתן לשקול הגשת תביעה. אני ממליץ לפנות לעו"ד מומחה בתחום. בברכה, עו"ד עופר סולר

מנהל פורום רשלנות רפואית