כאבים בברך כתוצאה מתאונה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/02/2009 | 12:52 | מאת: מאירה

ד"ר שלום לפני כשנה וחצי עברתי תאונת דרכים, מכונית פגעה בי כשאני הייתי הולכת רגל נפגעתי בכל חלקי גופי אבל החלק שנפגע הכי קשה היה הברך שלי (הברך שבה פגעה המכונית). הברך כאבה לי בהליכה שכיבה מנוחה בקיצור כאבה לי. הרגשתי נכה ובפועל הייתי נכה הופנתי לפרופסור שעושה גרבי לחץ עם ג'ל מיוחד טיפול שאינו כלול באף סל ועולה 1000 ש"ח וצפונה. הוא מספר כי הוא מתאים את הרפידת ג'ל לכל אחד לפי מבנה הברך ואופן הפגיעה בה. ועוד כל מיני שטויות ( אני לא מוסרת את שמו מכיון שהוא יכול לתבוע אותי בשנייה) לאחר שהכאבים לא פסקו באתי אליו לביקורת הוא בדק אותי למשך 4 שניות תמימות ואמר כי הטיפול משביע רצון וכי נראה תוצאות בקרוב ויש לנשוך את השפתיים עוד קצת. לאחר עוד חודשיים הפסקתי מיוזמתי והלכתי לרופא אחר הוא אמר שהנזק לברך גדול מידי וכי בוזבז זמן יקר בניסוי שעשיתי על גופי וכי יש צורך בניתוח ואכן עברתי לאחרונה החלפת מפרק. מה דעתך? תודה מראש מאירה

02/02/2009 | 17:42 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

מאירה שלום, לפי דבריך, הנזק העיקרי נגרם כתוצאה מתאונת הדרכים, והשיהוי בטיפול שנגרם על ידי הפרופ' רק החמיר את הבעייה. האם היגשת תביעה בשל תאונת הדרכים נגד המבטח של הנהג הפוגע? אם כן, עדיף שתתייעצי עם עורך הדין שמטפל בתביעה. אם לא - כדאי שתתיעצי עם עורך דין באשר לאפשרויות התביעה. באשר לטיפול על ידי הפרופ' - בשל מצב שנקרא "יחוד עילה", אם אכן הנזק הראשוני נגרם מתאונת הדרכים, לא ניתן לתבוע את הפרופ', וכל נזק נוסף לנזק הראשוני, גם אם נגרם מרשלנות בטיפול מאוחר יותר, יש לתבוע ממבטח הרכב. כאמור, ראשית יש לקבוע ממה נגרם הנזק הראשוני , ולפי זה ניתן לדעת מהו הכיוון המשפטי בו יש לצעוד. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

07/02/2009 | 20:29 | מאת: מאירה

ד"ר שוב שלום תודה על התשובה אך משהו לא ברור לי, במידה ואכן אותו פרופסור התרשל בטיפול בי אני אמורה לתבוע את הרכב הפוגע ולא אותו ישירות? חשוב לציין שאת כספי הביטוח קיבלתי (לא קיבלתי לחלוטין אך סכום הפיצוי כבר ידוע) ופשוט לא נראה לי הגיוני לתבוע עוד כספים מכיוון שפרופסור לא עשה את עבודתו נאמנה....עוד משהו שהנזק אמנם נגרם מהתאונה ואת התאונה לא גרם הפרופסור אולם אופי העבודה של רופא היא "לתקן נזקים " קיימים האם לא ניתן לתבוע אף רופא שלא החל בפציעה או מחלה אלא רק טיפל בה לא נכון?

מנהל פורום רשלנות רפואית