האם ניתן לתבוע את מד"א ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/01/2009 | 18:51 | מאת: נכד

דוקטור גורן שלום לפני שנתיים סבא שלי התקשר אל אבי באמצע הלילה תוך כדי חירחור וחנק (אבי זיהה אותו רק בגלל השיחה המזוהה) אבא שלי מייד התקשר למד"א ודיווח כי אדם בן 79 מחרחר ונתן את הכתובת המדויקת ומיד יצא גם הוא לכיוון יש לציין כי סבי גר בבת ים ואילו אנחנו בראשון לציון. כשאבי הגיע לא הייתה במקום ניידת של מד"א. הוא רץ במעלה המדרגות תוך שהוא מחייג שוב למדא. לבסוף אבי ביצע הנשמה ועיסוי לב לסבא שלי מה ששמר אותו בחיים עד שהגיע האמבולנס המיוחל (אחרי עוד רבע שעה בערך) לצערי בבוקר שלמחרת אותו לילה סבי נפטר. אותי המקרה קומם אך אבי טען בזמנו כי לא ניתן לתבוע את מדא מכיון שהעוסקים שם עושים את עבודתם בהתנדבות. שאלתי היא האם המקרה נופל בקטגורית רשלנות ? האם ניתן לתבוע את מד"א כגוף וולנטרי? והאם ניתן להוכיח כי הם כשלו במתן שירות הצלת חיים שהוא עיסוקם העיקרי?< תודה מראש נכד

20/01/2009 | 20:51 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

נכד שלום, רוב העובדים הקבועים במד"א, כגון נהגים ופראמדיקים, אינם מתנדבים, אלא עובדים בשכר, ובכל מקרה אין קשר לשאלה האם ניתבוע את מד"א כגוף, או את עובדיו כפרטים. אין מניעה לתבוע את מד"א או את עובדיו. לגופו של עניין - השאלה האם היתה רשלנות תלוייה בזמן המדוייק בין השיחה של אביך למועד יציאת האמבולנס. יש גם לזכור, שלא תמיד יש אמבולנס פנוי, ויש להמתין לעתים עד שייתפנה. את כל הפרטים הללו ניתן לבדוק ביומני מד"א ומההקלטות של השיחות הטלפוניות והשיחות בקשר. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

21/01/2009 | 15:59 | מאת: שוב נכד

דןקטור תודה שאלתי היא האם מד"א לא אמורה לתת טיפול בזמן סביר הרי אם אני אגיע לבית חולים ולא יהיה רופא פנוי שיטפל בי אני מניח שזה ייחשב כרשלנות, האם זה הגיוני שאבא שלי יעבור שלוש ערים ברכב פרטי לפני שמדא יגיעו אליו? עוד משהו האם זה סביר לבקש ממד"א מידע (הקלטות ופלטים) שבהם אני אמור לעשות שימוש כדי לתבוע אותם האם אין כאן סתירה מכיוון שהם בעצם מסייעים לי בחומר חקירה נגדם תודה

מנהל פורום רשלנות רפואית