רשלנות רפואית?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/01/2009 | 14:38 | מאת: רשלנות רפואית

עו"ד גורן שלום אני עברתי השתלת שיניים בעלות כספית מטורפת של עשרות אלפי שקלים . שלוש שנים אחריי השתלים מתנדנדים לי, מה שגורם לדימום כמעט מתמיד בחניכיים. אין לי כסף לעוד טיפול כזה למעשה גם לראשון לא היה לי. ושאלתי היא האם אפשר לתבוע רשלנות רפואית את רופא השיניים וכמה לפי דעתך אפשר לקבל?

12/01/2009 | 18:09 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

רשלנות רפואית שלום, עצם העובדה שהשתלים מתנדנים ויש דימום מהחניכיים, לא מעיד בהכרח על רשלנות בביצוע השתלים, וישנן סיבות אפשריות נוספות, כגון אי שמירה על הגיינת הפה מצידך, או כישלון מסיבה לא ידועה, שלא קשורה לרשלנות, דבר המופיע בכ-5% מהשתלים. כדי להצליח בתביעה נגד רופא השיניים, יש להוכיח לא רק שקיים נזק (אשר כפי הנראה אכן קיים), אלא גם שהייתה רשלנות מצד הרופא בביצוע השתלים, כלומר יש להצביע במדוייק על פעולות שעשה או שנמנע לעשות המהוות רשלנות. לצורך זאת יש להצטייד בחוות דעת רופא שיניים, רצוי מומחה בשיקום הפה או מומחיות קשורה אחרת, הקובעת, לאחר בדיקתך ובדיקת התיעוד הרפואי, שאכן היתה רשלנות. באשר לסכום אותו ניתן לקבל - הנזקים שניתן לקבל פיצוי בגינם הם עלות תיקון הנזקים, פיצוי בגין כאב וסבל, הוצאות שהוצאו או יוצאו בפועל וכל נזק נוסף שיוכח. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

13/01/2009 | 08:40 | מאת: רשלנות רפואית

עו"ד גורן שוב שלום מה שאתה אומר הוא שאני צריך ללכת לרופא אחר שייבדוק רותי ויגיד לי שהרופא הראשון היה לא בסדר או התרשל. אבל איך רופא יידע את זה אם עבר כבר זמן מה מאז הטיפול לא נגמר לפני שבוע....... השאלה שלי היא האם בכלל שווה לי לתבוע כי בטח לרופא יש עורך דין טוב ובטח זה ייקח שנה שנתיים ואני אצטרך לשלם לעורך דין שלי ואגרות ועניינים ובלאגאן. יש לי דרך לקבל טיפול חוזר חינם גם מבלי ללכת לבתי משפט?

מנהל פורום רשלנות רפואית