רשלנות?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

17/08/2009 | 00:34 | מאת: נועה

שלום.. אני בת 25. לפני חודש וחצי עברתי לפרוסקופיה להוצאת ציסטה. במהלך הניתוח פגעו לי בכלי דם (וריד הכסל) ועברו לפתיחת בטן. עברתי לט.נמרץ אח"כ למ' כלי דם. בתהליך היה (ועדיין) כואב וקשה מאוד!!! אני עדיין לא עובדת, עם זריקת לדילול דם, כדורים ושלא נדבר על הצלקת הענקית לאורך כל הבטן. לפני שבועיים נפגשתי עם גינקולוג בביה"ח לביקורת ותוך כדי הוא אמר שהמצב שזה יקרה הוסבר לי לפני הניתוח ושחתמתי. אכן חתמתי אבל זה לא הוסבר, אמרו לי שהסיכון היחיד הוא הוצאת שחלה.ביום של הניתוח שאלתי מי המנתח כי רציתי לדעת, לדבר איתו וכולם אמרו לי שהם לא יודעים. אפילו בחדר ניתוח עצמו שאלתי ואמרו לי.. כולם טובים אין לך מה לדאוג. האם זאת רשלנות? אשמח לתשובה.. תודה

17/08/2009 | 18:36 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

נועה שלום, חתימתך על ההסכמה לניתוח אינה מקנה למנתח חסינות בפני תביעות רשלנות. משמעות החתימה הינה רק, כי הבנת את הסיכונים הכרוכים בפעולה, ואת מסכימה לכך, ומהבחינה המשפטית - למנוע טענה מצידך של מתן טיפול ללא קבלת הסכמתך המודעת. כמובן שתוכלי לטעון, כי למרות שחתמת לא קראת לפני כן את המסמך, אולם מטבע הדברים, במצב זה עליך לבוא בטענות רק לעצמך. סוגיה אחרת היא, כאמור, הרשלנות. במקרה זה יהיה עליך להוכיח, באמצעות חוות דעת מומחה, שהמנתח התרשל בביצוע הניתוח, ושההתרשלות גרמה לנזק. מדובר במשימה לא פשוטה, שכן, גם בידים המיומנות ביותר, יתכנו סיבוכים כדוגמת זה ממנו סבלת. באשר לזהות המנתח - זאת תוכלי לברר ללא קושי, אולם זהות המנתח כשלעצמה אינה מראה על התרשלות. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית