התקן

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

31/12/2008 | 23:03 | מאת: עמית

ד"ר שלום אני בת 27 נשואה מזה שנה. אני ובעלי אמורים לנסוע מטעם העבודה שלו לחו"ל לתקופה של שנתיים וחצי והחלטנו שאנו לא רוצים ילדים בשלב זה. פניתי לרופא לשם השתלת התקן תוך רחמי. לא הורמונלי. לצערי מאותו רגע חיי הפכו לחצי גיהנום בראש ובראשונה חטפתי זיהום, הוסבר לי שזה מקרה נדיר וכפי שראיתי מתשובה קודמת שלך בפורום אני לא יכולה להוכיח שהזיהום אכן הגיע יחד עם ההתקן או צורת ההחדרה שלו ולא מאי שמירת הגיינה שלי. נו ניחא, לא היה מקרה של זיהום אצלי מעולם טזה קרה ממש מעט לאחר ההחדרה.... דבר שני למרות שביקשתי התקן לא הורמונלי (אני יודעת שיש כמה סוגים...) כאבי המחזור קשים מנשוא וגם כמות הדמם גדלה. כשהוסבר לי התהליך הכרוך בהתקן תוך רחמי לא הוזכר סבל שכזה וכי אם היה מוזכר לא הייתי בוחרת באופציה זו. מה דעתך?

01/01/2009 | 08:32 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

עמית שלום, אם הזיהום הופיע מספר ימים לאחר החדרת ההתקן, רוב הסיכויים שהחדרת ההתקן היא שגרמה לו. זיהום באגן (PID) הינו סיבוך נדיר, אך קיים, של החדרת התקן, ולא תמיד ניתן למניעה גם כאשר מקפידים על טכניקה סטרילית בהחדרת ההתקן. בכל מקרה, דלקת מסוג זה לא קשורה על שמירת היגיינה של האישה, כך שהאשמה בוודאי אינה בך. באשר לכאבים ולכמות הדימום, את כותבת בפירוש שביקשת התקן לא הורמונלי. ההורמון המצוי בהתקן ההורמונלי ("מירנה") גורם ל"התכווצות" רירית הרחם, ולכן דווקא בהתקן ההורמונלי יש ירידה בכמות הדימום ובכאבים. התקן לא הורמונלי עלול אכן לגרום לעליה בכאבים ובדימום, לפחות בתקופה הראשונה לשימוש עד אשר הגוף מתרגל לגוף הזר. באשר לאחריות הרופא – לא נראה שמדובר ברשלנות, אלא, אם אכן לא הוסברו לך תופעות הלוואי הצפויות, באי מתן הסכמה מדעת. בכל מקרה, כאמור, יש בדרך כלל הקלה בתופעות הלוואי לאחר התקופה הראשונה. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית