פיגמנטציה חמורה בעקבות פילינג

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/04/2016 | 22:35 | מאת: רויטל

שלום רב, במסגרת טיפולי לייזר שעברתי לפני כחצי שנה במכון של רופא עור, הציעה הקוסמטיקאית הרפואית שמבצעת את הטיפולים בחסותו של הרופא, לעשות לי פילינג במצח לצורך טיפול בכתמי הפיגמנטציה באזור זה, בטענה שהם עמוקים מדי בשביל הלייזר, ללא פירוט כל תופעות הלוואי האפשריות וללא החתמתי על טופס הסכמה מדעת (חתמתי לפני תחילת הטיפולים על טופס הסכמה לטיפולים בלייזר בלבד). התוצאה הייתה היפר פיגמנטציה חמורה שלטענתה היא נדירה מאוד. לאחר ניסיונות לטפל בכך בלייזר, שעלו בתוהו, הפסקתי את הטיפולים במכון. רופא עור של קופת החולים העריך שהכתמים המכוערים על מצחי עשויים לחלוף תוך שנתיים בכפוף לטיפולים ומשחות הבהרה. פניתי בדרישת פיצוי בסך 65,000 ש"ח לרופא העור אצלו בוצעו הטיפולים, שהעביר אותה לחברת הביטוח שלו וכעת אני ממתינה לתשובתם (שכמובן מתמהמהת ללא כל הצדקה מספר חודשים). לאור ניסיונך בתחום, האם יש טעם לנהל הליך משפטי בהנחה שהנזק אכן יחלוף תוך שנתיים או שעדיף לסיים את הפרשה מול חברת הביטוח בסכום שדרשתי? מה טווח הסכומים שמקבלים בהליך משפטי בגין נזקים אסתטיים בלתי הפיכים לעומת הפיכים אך ממושכים (שנתיים לצורך העניין)? תודה רבה מראש!

רויטל שלום רב., בהנחה שההתרשלות אינה חד משמעית והנזק אכן צפוי לחלוף הרי שההצעה שהעברת למזיק היא אכן סבירה., עם זאת ככל שלא תקבלי מענה תוך זמן סביר של כחודשיים שלושה נוספים אציע כי תפני למומחה רפואי בתחום העור /פלסטיקה על מנת שיבחן האפשרות לתת חוו"ד רפואית לצורך תביעה.,

מנהל פורום רשלנות רפואית