רשומה רפואית - טיפול מונע בתרופות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/07/2014 | 10:25 | מאת: אורן

שלום רב, לפני כשנה טופלתי בטיפול מונע בתרופות PEP למשך 28 יום עקב חשש לחשיפה אפשרית לאיידס. לאחר מכן נבדקתי והכל תקין. אני לא נשא או חולה ובריא לחלוטין, אז וגם היום. נדקרתי בטעות ממחטים רפואיים בעת שאשפזתי את אבי בבית חולים. אני אדם מאוד היסטרי וחששתי שלא אקבל טיפול מונע כי במקרים אלו כך סברתי, רק עובדי רפואה מקבלים טיפול, ולכן הגזמתי בדיווח, שיקרתי וטענתי כי אני חושש שנחשפתי עקב יחסי מין לא מוגנים, וכך מייד קיבלתי טיפול מונע. היום בדיעבד אני מאוד מצר על כך כי התברר לי שהסיכון מאד נמוך להידבק מדקירת מחטים אך הלחץ וההיסטריה שלי גרמו לי לחשוב בצורה מטעה ולא מחושבת. האם הטיפול המונע החד פעמי שקיבלתי (PEP) ימחק מהתיק הרפואי ? הרי אני נקי ומנהל אורח חיים בריא ושומר על עצמי בצורה קפדנית, ואני סטרילי, מחטא כל דבר שעלול להיות מזוהם וכד'. מדוע זה צריך להישאר רשום בתיק הרפואי ? הרי הטיפול שקיבלתי היה טיפול רפואי מונע ככל טיפול רפואי אחר (אנטיביוטיקה כנגד שפעת וכו'). כיצד ניתן להסתיר, למחוק או להצפין את המידע הזה בצורה שלא יצא החוצה שהרי הוא כבר לא רלבנטי ? חשיפת המידע הזה אפילו שאינו רלבנטי כבר, עלול לגרום לכך שחיי האדם יהרסו בעקבות מידע שאינו נכון. האדם אינו צריך להצטדק ולומר לכל "אני נקי" וזאת אם המידע שטופל בעבר בתרופות אלו דלף ונחשף. הרי מידע ושאילות על תרופות שנטל אדם ניתן להפיק בקלות בכל עמדה לשירות עצמי בקופ"ח עם כרטיס מגנטי. מספיק שאבקש ממישהו/ קרוב משפחה להביא בעבורי את תוצאות בדיקות שביצעתי ומייד הוא נחשף לכל התרופות שנטלתי בעבר. בנוסף, המידע רשום אצל הרוקחים, ולבטח אצל עוד נושאי משרה בקופ"ח מלבד הרופאים. אם אגיש פעם תביעה לחברות ביטוח/ ביטוח לאומי וכיו"ב אצטרך לחתום על ויתור על סודיות ואז יחשף שטופלתי בעבר בתרופות אלו - כל פעם אצטרך להצטדק ? מאוד מציק לי ששיקרתי כדי לקבל טיפול שכעת אני מבין שרוב הסיכויים שלא הייתי זקוק לטיפול זה. מה עושים ?

31/07/2014 | 16:06 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

אורן שלום, שאלת אינה עוסקת ברשלנות רפואית אך בכ"ז אנסה להשיב. אני מבין ששני עניינם מטרידים אותך. אחד ששיקרת והשני שישנו רישום על אודות הטיפול המונע שקיבלת. לגבי הבעיה הראשונה אין לי מענה ליתן לך ואת הנעשה אין להשיב. אכן עשית טעות ואין זה דבר חיובי לשקר לרופא כי מה שאנחנו אומרים מכוון את הטיפול. עם זאת נראה לי שבמקרה זה לא נגרם נזק ואף אחד לא נפגע מהשקר. באשר לרישום. אינני בקיא בפרוצדורה זו אך למיטב ידיעתי קיים הליך בקשה אל מול קופת חולים למחוק רישום רפואי וכן קיים נוהל כזה, אם כי הכוונה בד"כ לרישומים מוטעים. במקרה שלך הרישום הוא נכון ולא יכולה להיות מחלוקת שאכן קיבלת את הטיפול. לטעמי אין לך במה להתבייש כלל וכלל ואולי אף נחוץ, לטובת בריאותך, שהרישום ישאר. אני לא סבור שטיפול שקיבלנו בעבר הוא לא רלוונטי ונכון, לטובת מצבים רפואיים עתידיים שהרישום ישאר. בריאות, יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית