שארית שלייה לאחר גרידה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/06/2014 | 22:31 | מאת: טליה

שלום רב.לפני כחודש וחצי עברתי בבית חולים אסותא גרידה, לצורך הפסקת הריון, (לא נשואה ובן הזוג החליט לאחר שנכנסנו להריון מתוכנן שהתחרט שאינו רוצה בי ובילד ועזב.לי לא הייתה אופציה להמשיך בהריון מכיוון שכפי שציינתי אינני נשואה, סטודנטית ונתמכת בקצבת נכות מביטוח לאומי, בסכום הכסף שאני משתכרת בסך הכל,אי אפשר לעבור הריון ובטח לא לגדל ילד, גם לא עם המזונות בהם יחויב האב).לאחר מספר ימים מהגרידה, עקב הופעת חום וכאבים הופנתי לאשפוז במחלקת נשים בבית חולים ציבורי, שם הועלתה אפשרות לזיהום, ותוך כדי האשפוז בבדיקות נמצא תוכן ברחם שאמרו כי ייתכן ומדובר בשארית שלייה.בשחרור מהאשפוז הוחלט כי אמתין לווסת ואחזור לבדיקת אולטראסאונד באותו בית חולים לאחר הוסת, מאחר ואולי הרחם יתנקה יחד איתה.כיום חזרתי על הבדיקה ועדיין יש ממצא ברחם שהינו חשד לשארית שליה, הוחלט ע"י מנהל המחלקה לבצע היסטרוסקופיה לניקוי הרחם בשבוע הבא.שאלתי היא, האם יש פה רשלנות רפואית של אסותא שם בוצעה הגרידה?מה עלי לעשות משלב זה והלאה? (להמתין לממצאים? להמציא מסמכים?)תודה

31/07/2014 | 15:57 | מאת: עו"ד יאיר ח. סקלסקי

טליה שלום, טיפול רפואי, ובמיוחד טיפול רפואי פולשני, לא תמיד מסתיים כמצופה ולעיתים ישנן הסתבכויות. למיטב הבנתי הסיכון של שארית ברחם לאחר גרידה הוא סיכון קיים שיכול להתרחש. עם זאת יש לבחון האם הייתה דרך להימנע מהסכין הנ"ל והאם הרופאים נקטו בה. אם מתברר שכן הייתה דרך ושהרופאים לא עשו בה שימוש הרי שזו רשלנות. כמו כן יש לבחון אם פרק הזמן לאבחון הבעיה היה סביר. על כל פנים ועל מנת לקבל החלטה מושכלת, נכון להמתין לתוצאות הבדיקות הטיפולים והבדיקות שתעברי. בהצלחה, יאיר סקלסקי, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית