שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/04/2014 | 14:01 | מאת: הדס

עו"ד שלום רב, קראתי כתבה שבמידה ורופא מומחה שאמור להעיד על חוות דעתו התובע צריך לשלם לו על עדותו בבית משפט בלבד - 2500 ש"ח . ו/או על כל עד מומחה רפואי אחר גם כל עד 2500 ש"ח. האם גם עדים שאינם מומחים רפואיים כגון עו"ד מהשיקום / מורה מבית הספר וכו' התובע יצטרך לשלם 2500 ש"ח להם על עדותם במידה והוא ירצה להביאם להעיד? בברכת חג פסח שמח וכשר הדס

16/04/2014 | 18:12 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

להדס שלום וחג שמח, אינני יכול להתיחס לכתבה שלא ראיתי, אך אציין באופן כללי ביותר: לגבי הוצאות מומחה שאמור להעיד בבית משפט - אם המומחה מונה על ידי בית המשפט, בית המשפט קובע את שכרו. אם העד הוא מומחה מטעם צד, בדרך כלל מסכמים עם המומחה על שכר עדותו בשלב קבלת חוות הדעת או לפני עדותו. אם צד מביא עד, הוא אמור לשלם לו את הוצאותיו. בדרך כלל מבקשים מבית המשפט לקבוע את הוצאות העד, ובית המשפט קובע אותן לפי הוצאות שהיו לעד - של יום חופש מעבודה והוצאות נסיעה. לעד שאיננו עד מומחה אסור לשלם שכר עבור עדותו, אלא רק הוצאות והפסדים בפועל. יש שופטים שנוהגים לחייב צד, שזימן עדים דרך בית המשפט, להפקיד עבור כל עד כמה מאות שקלים בקופת גזברות בית המשפט, כדי להבטיח את תשלום שכר עדותם. בברכת בריאות וחג פסח כשר ושמח, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית