האם יש חובת הודעה מיידית לגורם הרשלני?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

27/01/2014 | 10:22 | מאת: רועי

שלום, ראשית אציין את שאלותיי: האם נדרש להודיע מיד לגורם הרשלנות על רשלנותו? או שניתן להודיעו בשלב אחר. בנוסף, אודה לדעתך בעניין שלהלן: לצורך בירור פניתי לרופא עור בגין נקודת חן קטנה מאוד שגדלה בפניי. בזמן שאני יושב בכיסא מול שולחנו, ניגש אליי הרופא הסתכל ללא כל מכשיר, ואז לפתע שלח ידו לאחור ולפני שהספקתי להבין מה קורה שרף את נקודת החן, כאשר יד האחרת תופסת את ראשי מאחור כדי שלא אזוז. אלא מה, הדבר בוצע בצורה ממש אגרסיבית ולמשך שניות ארוכות. כבעל כוח סבל אומר שהדבר היה כואב באופן קיצוני, אף השמעתי כולות רמות של כאב ואף דמעות החלו ניגרות מעניי בשל הכאב העז. מיד לאחר הטיפול, האזור התנפח מאוד ( כבגודל זית), הרופא נתן לי משחה ואמר שהנפיחות היא נורמאלית וזה יעבוד תוך שבוע שבועיים. הנפיחות לא רק שעברה באיטיות, נוצרה צלקת גדולה וכהה בפניי. כאשר פניתי לרופא בעניין הוא טען כי נקודת החן גדלה והורה לי להמשיך בטיפול הראשוני. חדשתי בו ופניתי לרופא עור אחר ( ידוע וגם כן בקופה) שטען כי בהחלט מדובר בצלקת ואף תהה לצורת ואופן הטיפול. ואמר אמר כי יכול יידרש ניתוח. בתוך כך, רשם לי טיפול המתאים לצלקת. הטיפול אכן שיפר את מראה הצלקת אך נכון לעכשיו עדיין יש לי צלקת במרכז הפנים. למותר לציין שהדבר גורם לי עוגמת נפש ופגיעה בביטחון ובתדמית העצמית. תודה

30/01/2014 | 07:34 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

לרועי שלום וברכה, אין שום חובה להודיע לגורם הרשלן על רשלנותו. החוק הישראלי אינו מחייב מתן הודעה לפני הגשת תביעה, ואפשר פשוט כשנכון וראוי להגיש תביעה. יחד עם זאת, לא כל המקרים שיש בהם רשלנות ראויים לתביעה, לעיתים אפשר להגיש תלונה או קובלנה למוסד הרפואי (קופת חולים, בית חולים) או לנציב תלונות הציבור במשרד הבריאות. כדי לבחון את פרטי המקרה שתארת אני מציע לך לפנות לעורך דין העוסק בתחום הרשלנות הרפואית, שיבחן את כל ההבטים של המקרה, לרבות הכדאיות הכלכלית של הגשת התביעה. אבקש להתייחס רק לשאלה של טיפול מכאיב ו"מפתיע", וזאת מבלי להתיחס באופן ספציפי לתאורך, כיון שחסרים פרטים רבים מכדי להתיחס לענין עצמו: ביחס לגרימת כאב אציין כי הרפואה המודרנית רואה במניעת כאב תוך כדי טיפול כערך בפני עצמו, ולא לחינם החלו לערוך "מדד כאב", שלפיו שואלים את החולה מה רמת הכאב שהוא חש בסקלה שבין 0 ל- 10. זאת כיון שאחת המטרות של הטיפול היא מניעת כאב. לענין טיפול "מפתיע" אציין כי חוק זכויות החולה מדגיש כי כל טיפול צריך להנתן תוך קבלת הסכמה מדעת לטיפול, דהיינו, תוך מתן הסבר על הטיפול, מטרתו, תאור המטרה וההליך של הטיפול ועוד. על כן האפשרות של המטפל לתת טיפול "בהפתעה" אינה קיימת בדיני הבריאות בישראל. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית