הסכם פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

19/01/2014 | 14:03 | מאת: הדס

עו"ד יקירביץ /ד"ר רובינשטיין שלום רב, אנסה לנסח בקצרה ברשותכם. ברגע שיש הצעה לסיום התביעה בפשרה שמקובלת על התובע והבית חולים... מרגע ההסכמה בע"פ, ועד לרגע שהסכמה זו הופכת לרשמית-כתובה, האם יכול לחלוף חודשים ארוכים? האם: 1. נוסח הסכם הפשרה יכול לערוך זמן רב? 2. האם השופט/ת הדנים בתיק מאשרים הסכם פשרה שנחתם,"ללא צורך בקביעת דיון מיוחד בנוכחות הצדדים", ואישור/חתימת פסק דינם בעצם מתקבלת באופן מהיר ויעיל? אשמח למענה, המשך שבוע מוצלח והמון בריאות, הדס.

20/01/2014 | 15:28 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

הדס שלום רב, מבלי להיכנס לפרטיו של מקרה ספציפי, לאחר שישנה הצעה לסיום התיק בפשרה, יכולים לעבור גם מס' חודשים עד לאישור ההצעה ע"י הנתבעים (בית חולים, חב' ביטוח וכיו"ב. לאחר שנחתם הסכם פשרה ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשה כי ינתן לו תוקף של פסק דין. לרוב ביהמ"ש יאשר את הסכם הפשרה בתוך זמן קצר, אך כמובן יש יוצאים מן הכלל והכל תלוי בנסיבות המקרה. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית