תיעוד רפואי שקרי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/01/2014 | 16:09 | מאת: שיר

שלום, בעלי לאחר תאונת דרכים. מאחר ומצבו הנפשי שלאחר התאונה היה קשה(רצון להתאבד וכו)המליצו לנו על טיפול רפואי- פסיכיאטר. בעלי מטופל בכדורים ונפגש עם הפסיכיאטר אחת לכחודש/ חודש וחצי. הפסיכיאטר המליץ על טיפול פסיכולוגי- בעלי עבר מספר שיחות- אך בכל הפגישות הפסיכולוגית לא רשמה כלום. העברנו בקשה להוצאת התיק הרפואי - הבהירו לנו בהתחלה שיש בעיה וניתן יהיה לקבל רק את התיעוד של הפסיכאטר . התעקשנו ואמרו שזו פרוצדורה ונקבל את התיק במלואו עוד מספר ימים. לאחר שהוצאנו את התיק- אני רואה תיעוד לא בהתאמה לפגישות , היא כנראה שיכתבה את התיק לפי זכרונה וציינה המטופל הגיע ע"מ לתבוע את הביטוח , נראה כי המטופל סובל מבעית תסכול לפני התאונה וכו האם יש מה לעשות בנידון? אציין, כי בעלי טופל במרפאה קהילתית אודה לעזרתכם בנושא תודה רבה.

16/01/2014 | 15:48 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שיר שלום רב, איננו מכירים דיו את המקרה אותו את מתארת ולא נוכל להתייחס לעניין הספציפי הזה. ככלל, נציין כי ההוכחה שתיעוד רפואי מסוים הוא שקרי היא מלאכה קשה ביותר ומניסיוננו הוכחה כזו היא נדירה. מצד שני, אם ישנה הוכחה כי בוצע רישום במועד בו לא ניתן היה לקיים פגישה למשל, הרי שהדבר יוכל אולי להטיל ספק במהימנות הרישום. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית