נוסח הסכם פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

15/12/2013 | 22:03 | מאת: הדס

עו"ד יקירביץ-ד"ר רובינשטיין שלום רב, במידה והצדדים מגיעים להסכם פשרה,באמצעות מגשר שהוצע ע"י בית משפט, האם : א. הסכם הפשרה ינוסח ע"י המגשר/ת בתיק, עם חתימתו ובנוסף השופט/ת הדנים בתיק, יוסיפו חתימתם, ובעצם חתימתם ינתן פסק דין בית משפט? או שמספיקה חתימתו של המגשר/ת שהיא מהווה חותמת סופית במידה וכמובן הצדדים הסכימו להצעה? ב. במידה ויש נכונות של הצדדים להגיע להסכם ומגיעים להסכמה בע"פ אחרי "הורדת ידיים" כי הסכום שישולם הינו : X. האם : 1. גם כאן יש "מרווח נשימה" של חודשים ארוכים עד לקבלת הכספים המגיעים לתובע מהבית חולים? או שבמידה ויש הסכמה, התשלום יינתן ימים אחדים לאחר הסכם הפשרה? בברכה, הדס

17/12/2013 | 18:56 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

הדס שלום רב, הסכם פשרה המושג לאחר גישור אינו מהווה פסק דין, אולם הצדדים רשאים לפנות לבית המשפט בבקשה כי ינתן להסכם תוקף של פסק דין. במידה ובישיבת הגישור מוצע סכום פיצוי לסיום התיק בפשרה, פונים עו"ד באי הכוח לצדדים לקבל את אישורם להסכם ורק לאחר חתימה על הסכם פשרה מתקבלים כספי הפיצויים (ככלל כעבור כ-45 יום). בין ישיבת הגישור בו הוצע סכום לפשרה לבין קבלת האישורים על ידי המבטחת או בית החולים יכולים לעתים לעבור מספר חודשים. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית