רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/11/2013 | 08:59 | מאת: אלון

שלום רב, לפני 20 שנה כשהייתי בגיל 16 ובחנתי עם הוצ'קין וטופלתי בטיפולים כימותרפיים בבית חולים נהריה והקרנות. אז לא דובר איתי על הסיכוי של עקרות ולא הוצע לי הקפאת זרע. כבר שנה אני ובת זוגי מנסים להרות ולאחר בדיקה התברר שספירת הזרע מאד נמוכה ואי אפשר להיכנס להיריון באופן טבעי והדבר יחייב טיפולים ואפשרות להפרייה. האם יש עילה לתביעה משפטית ואם כן, כמה זמן תביעות אלו ממשיכות?

28/11/2013 | 09:21 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

אלון שלום רב, השאלה אם עומדת לך עילת תביעה או לא, מחייבת בירור מעמיק של המקרה. מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיוכל לאסוף את התיעוד הרפואי בעניינך וכן להתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלה האם היתה חובה על הצוות שטיפל בך בהיותו נער להציע לך את האפשרות של שמירת זרע. בנוסף, עו"ד יבחן את סוגיית ההתיישנות מאחר והמקרה ארע לפני שנים רבות. משך זמן ניהול תיק בתביעת רשלנות רפואית נמשך לרוב זמן רב, לרוב מספר שנים, כאשר משך הזמן תלוי בין היתר בשאלה האם התיק מסתיים בפשרה, מגיע למשפט (הוכחות) וכיו"ב. בברכה ובהצלחה! ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית