חיסיון רפואי מגן דוד ואיחוד הצלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/11/2013 | 15:19 | מאת: ערן

שלום שמי ערן פארמדיק מתנדב באיחוד הצלה. שאלה לי אני מקבל את המידע שלי מאיחוד הצלה על מקריי חירום כגון התקפי לב ופציעות קשות. המידע מושג עי האזנה לקשר מדא מתנדבים כפולים בשני הארגונים אשר מעבירים את המידע. 1. האם אני מפר את חוק החיסיון הרפואי של המטופל. 2. האם מדא יכל לטעון לחיסיון רפואי ולא להעביר את המידע לגופים מצילי חייים ? למרות שהבנתי את החוק החוק מעניק חשיבות יתרה לא תעמוד על דם רעייך בתודה ערן

07/11/2013 | 12:18 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

ערן שלום רב, מבלי להיכנס לנסיבות מקרה ספציפי, לכאורה לא מן הנמנע שיכולה לעלות טענה להפרת חסיון רפואי שיכולה להיחשב לכאורה לפגיעה בפרטיות. מומלץ להיוועץ בפורומים העוסקים במשפט מנהלי או חוקתי, אך בתחרות בין זכויות אלה, לא מן הנמנע כי פגיעה בפרטיות וסודיות רפואית יגברו. הכל כמובן תלוי בנסיבות ויש לבדוק את הדברים לעומקם. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית