החתמת רופא על לקיחת אחריות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/11/2013 | 13:22 | מאת: roni

היי, אני חייל בצבא. יש לי פטור לינת בית מפסיכאטר צבאי שנתן לי בגלל בעיית OCD דרגה בינונית. הגיע מפקד חדש לבסיס ומנסה לעשות שינויים ו"לגרום שכל החיילים יעשו לילות בבסיס בלי יוצא מן הכלל" לפי דבריו. המפקד החדש ביקש מהקב"ן הראשי, שדי כפוף לו בגלל שהוא שוהה בבסיס שלנו, לבחון מחדש את כל החיילים שיש להם לינת בית. בינתיים התחילו הפגישות עם הקבן החדש ובוטלו כמה פטורים לחיילים. (בנוסף לעובדה שהחיילים שיש להם את הפטור הזה יבוא ימי שישי לבסיס ויעשו ניקיונות). חשוב לי להגיד שהבעיה שלי לא מאפשרת בשום פנים ואופן לישן בבסיס. השאלה שלי אם ובמקרה והוא ירצה לבטל לי את לינת הבית, יש איזשהו טופס שאני יכול להחתים אותו על לקיחת אחריות במקרה והמצב ידרדר בגלל זה? תודה מראש.

03/11/2013 | 13:42 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לרוני שלום רב, איננו מכירים טופס כזה. אבל שלא בצבא למיטב ידיעתי הדברים ברורים, ויש דברים שלא צריך לכתוב "בטופס". כל רופא יודע כי אם אינו פועל כשורה הוא עלול ליתן את הדין על כך. אולי אפשר להתיעץ עם פורום לדיני צבא או בפורום לרפואה פסיכיאטרית. בברכת בריאות, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית