סיבוך אחרי ניתוח עפעפיים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/11/2013 | 15:55 | מאת: ליאת

שלום רב, לפני שאנו פונים לעו"ד, רציתי לשמוע דעתכם: אימי בת 63 עברה באפריל ניתוח הרמת עפעפיים בהנחיית רופא עיניים בשל עפעפיים נפולים שהפריעו לראייה. הניתוח התבצע בתל השומר ונאמר לה שהוא פשוט וללא תופעות לוואי מיוחדות. הניתוח עצמו עבר בשלום ובעין ימין הכל החלים כצפוי בקלות. יומיים אחרי הניתוח התפתח זיהום/דלקת חריף בעין שמאל אשר נמשך חודשים (ההשלכות של הזיהום רק עכשיו לקראת סיום), זיהום שכלל עכירויות ברשתית, אודם עד כדי אי יכולת לפתוח את העין וטיפול סטרואידיאלי מתמשך, שטיפות, וביקורים תכופים בבית החולים. בשלב מסויים אימי אף חשה כי תאבד את הראייה בעין אולם לשמחתנו זה לא קרה. עדיין יש תחושות לא נוחות וטשטוש ראיה מסויים. האם לדעתכם יש מקום לתביעה על עוגמת הנפש והסבל או שאין טעם לפתוח את הנושא שוב? לאן פונים? נאמר לה כי הביטוח הפרטי שברשותה לא מכסה מקרים כאלה. תודה ויום טוב ליאת

03/11/2013 | 13:36 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לליאת שלום רב, מבלי להכנס לפרטי המקרה נאמר כי כל פרוצדורה רפואית כרוכה בסיכונים לסיבוכים כאלה ואחרים. אני מניח כי אמך הוחתמה על טופס הסכמה, ושם נאמר כי זיהום יכול לקרות. עדיין ניתן לבדוק אם סיבוכים שנגרמו הם סבירים ואין רשלנות באופן שקרו או טופלו. עורך המתמחה בתחום יוכל להפנות את המקרה להתיעצות עם מומחה מתאים, שיבדוק את כל פרטי המקרה ויחווה דעתו אם היתה רשלנות. עורך הדין יבדוק גם את הכדאיות הכלכלית של תביעה, כי אם לא נגרם נזק רב, יתכן והטרחה וההוצאות הכספיות לבדוק המקרה יעלו על הפיצוי שאפשר יהיה לדרוש, ויש מקרים שלא כדאי לתבוע, אם הפיצוי שניתן לקבל הוא נמוך. בברכת בריאות, שמואל יקירביץ, עו"ד

04/11/2013 | 14:18 | מאת: ליאת

תודה רבה על התשובה, נשקול את צעדינו

מנהל פורום רשלנות רפואית