רשלנות של בית חולים?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/12/2008 | 21:38 | מאת: מישהו

ד"ר שלום ברצוני לשתף אותך במקרה ואם תוכל לייעץ לי מה טוב..... לפני 7 שנים חלתה אימי בלוקמיה. לאחר אשפוז והתאוששות בבית חולים במרכז הארץ הוחלט כמובן על טיפול כימותרפי. חשוב לציין כי באותו בית חולים אין מחלקה נפרדת למחלקת אונקולוגיה ואימי אושפזה בחדר מבודד וסטרילי בתוך מחלקה פנימית. עם התקדמות הטיפול אימי הגיעה למצב של רגרסיה מוחלטת כלומר ללא כדוריות לבנות כלל או ברמה המינימלית. בשלב זה לא יכלו קרובי משפחה להיכנס באופן חופשי אלא רק עם נשימון כובע לשיער ערדלי בד לנעילה על נעליים ושטיפת ידיים עם חומר מיוחד. כמובן שתמיד דאגנו שהיא לא תהיה לבד ותמיק קרוב משפחה אחד דאג לאייש את הכורסא ליידה במשך יותר משנה. פעם אחת בצהריים בזמן שאימי ישנה אני הלכתי להסתובב או לקיפיטריה אני כבר לא זוכר וכשחזרתי (וחבשתי כובע שיער וכיסיתי את פי ואפי בנשימון כיסיתי את נעליי ושטפתי את ידי בכניסה לחדר) ראיתי מישהו בתוך החדר. מסתבר שבין המחלקות עוברים לפעמים עושי מצוות קבצנים או סתם תמהונים ואחד מהם (שריחו נישא למרחוק והוא ההפך הגמור מסטריליות) נכנס לחדר כשאימי בעודה ישנה והוא מעיר אותה משנתה ומבקש נדבה. מקרה זה היה באמצע הצהריים כשכל עמדות האחיות היו מאויישות. ולפחות ע"פ ההסברים של הרופאים לפני יכל לייצר מצב מסוכן מאוד עבור אימי. אין לי מושג כמה פעמים קרה מקרה דומה בזמן שלא היינו בחדר (הלכנו לעשן סיגרייה במרפסת יצאנו לאכול צהריים או סתם הלכנו להתאוורר מחוץ לחדר) אימי אכן לקתה בזיהום בדרכי הנשימה אבל אין לי שום דרך להוכיח כי אכן אותו קבצן או דומיו העבירו לה אותו .... אודה תשובתך...

28/12/2008 | 22:10 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

מישהו שלום, אם אכן הסתובב בחדר של אמך אדם שאינו מורשה לכך, קבצן או כל אדם אחר, מהווה הדבר התרשלות של הצוות הרפואי או של הנהלת בית החולים שלא מנעה זאת. ואולם, גם אם תוכל להוכיח זאת לאחר 7 שנים, משימה לא פשוטה בפני עצמה, עדיין אין בכך די. אם תקרא את מאמרי שהתפרסם אתמול באתר, תבין שיש גם להראות קשר סיבתי בין ההתרשלות, היא העובדה שהסתובב אדם לא מורשה בחדר, לבין הנזק - מחלת אימך, שהיתה יכולה להיגרם מסיבות אחרות, וכפי שגם אתה כתבת, אין דרך להוכיח כי דווקא אותו אדם הוא שהדביק את אמך. כמובן שקיימת גם סוגיית ההתיישנות אם חלפו 7 שנים מלאות. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן ,M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

31/12/2008 | 13:56 | מאת: מישהו

ד"ר שוב שלום ותודה על התשובה. זה שמחלת אימי יכל להיגרם גם מסיבות אחרות זה ברור אבל בעצם אי שמירת הכללים במחלקה הועלה הסיכוי שזה מה שייקרה כך שגם אם היא לא קיבלה זאת ישירות ממקרה זה הצוות הרפואי גרם לה לסיכון לשווא. אני יכול לטעון באותה המידה שאכן היה קשר נסיבתי (היה מישהו בחדר אלה הנסיבות) ושיוכיחו הם שהנזק לא נגרם בגלל אותו אדם אלא בגלל מקור זיהום אחר? תודה

מנהל פורום רשלנות רפואית