עו"ד יקירביץ שאלה ( אחרונה בהחלט ! )

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

18/06/2013 | 16:41 | מאת: יסמין

עו"ד יקירביץ היקר , שוב שלום רב, כמו שאומרים "סגרת לי את הפינה" בשאלות הגישור! אך עם זאת אשאל. הגישור חסוי מפני השופט מה המגשר הציע גם אם השופט עצמו "הכריח" את הצדדים להליך הגישור ע"מ לחסוך זמן בתיק? אם במידה השופט מבקש הסבר מהמגשר : "ברצוני לדעת מה החלטת, כתוב לי דו"ח סיכום" (כמו חוות דעת מומחה הממונה ע"י השופט). יכול המגשר שהוצע ע"י השופט והוסכם על הצדדים לכתוב מה הוחלט לבקשתו של השופט? סליחה על החפירה, ( אתם יכולים לפרט באופן יעיל יותר אתר הביתשלכם "הליך גישור" ) וככה נחכים ללא שנפריע לכם.) בברכת בריאות ואושר, יסמין

20/06/2013 | 09:06 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יסמין שלום, כפי שכבר ציינו, בית המשפט אינו "מכריח" את הצדדים לפנות לגישור. ההליך הוא בהסכמה ואינו נכפה על הצדדים. אי ההסכמה לפנות לגישור או הפסקתו לא ישפיעו על תוצאות הדיון בבית המשפט. אם המגשר החליט להפסיק את הגישור הוא יודיע על כך לביהמ"ש, אך לא ימסור את נימוקיו ולא יחווה דעתו, אלא אם הצדדים הסכימו למתן חוות דעתו. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית