הוצאת תיק רפואי ע"י יפוי כח

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/06/2013 | 12:40 | מאת: יוסי

ידיד משפחה אשר מטופל בבי"ח באזור המרכז גר בצפון הארץ, ברצונו שהוציא את תיקו הרפואי (העתק) מבי"ח (אני גר באזור המרכז) ע"מ שיוכל לקבל חוות דעת נוספת, בפניה לבי"ח נאמר לו שרק החולה או בן משפחה יכולים לקבל את התיק הרפואי. האם יפוי כח לא יעזור? האם חובה עו"ד ביפוי כח, או מספיק שליחת פקס אם פרטי החולה וחתימתו, ופרטי המיופה כח?

13/06/2013 | 18:14 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יוסי שלום רב, נראה שאם יש יפוי כוח מתאים מן הראוי שיכובד ואיננו רואים מדוע להטריח לחינם את ידיד המשפחה. ניתן אף לבדוק אפשרות שהמטופל ישלח מכתב בעצמו לרשומות הרפואיות. אם אינכם מקבלים מענה הולם ניתן לפנות להנהלת בית החולים. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית