תוצאות אבחון פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/03/2013 | 21:18 | מאת: מאיר

היכן ניתן למצוא אסמכתא חוקית המחייבת מאבחן פסיכולוגי למסור למאובחן את כל תוצאות האבחון וחוו"ד הדעת שכתב ? תודה.

24/03/2013 | 08:14 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

למאיר שלום רב, אינני יודע באיזה אבחון ולצורך מה נערך האבחון, ולכן אינני יכול לענות באופן ספציפי על השאלה. בהנחה שמדובר באבחון פסיכולוגי לצורך טיפול רפואי אני יכול להפנות לחוק זכויות החולה, שדן בפרק ה שלו ברשומה הרפואית, ולסעיף 18 הקובע את זכותו של המטופל לקבל את "המידע הרפואי": " (א) מטופל זכאי לקבל מהמטפל או מהמוסד הרפואי מידע רפואי מהרשומה הרפואית, לרבות העתקה, המתייחסת אליו. (ב) חבר בצוות המטפל רשאי למסור למטופל מידע רפואי בתחום עיסוקו בלבד ובתיאום עם האחראי על הצוות. (ג) על אף הוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) רשאי מטפל להחליט שלא למסור למטופל מידע רפואי מלא או חלקי המתייחס אליו, אם המידע עלול לגרום נזק חמור לבריאותו הגופנית או הנפשית של המטופל או לסכן את חייו; החליט המטפל כי אין למסור למטופל מידע כאמור בסעיף קטן זה, יודיע מיד על החלטתו לועדת האתיקה ויצרף את המידע שלא נמסר למטופל ואת נימוקיו לאי מסירתו. (ד) ועדת האתיקה רשאית לאשר את החלטת המטפל, לבטלה או לשנותה. (ה) בטרם תיתן ועדת האתיקה את החלטתה, רשאית היא לשמוע את המטופל או אדם אחר." בברכת בריאות והצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

27/03/2013 | 23:06 | מאת: מאיר

מדובר בקבלת תוצאות אבחון פסיכודיאגנוסט בהליך משפטי שהנתבעת הפנתה אליו את התובע המבקש לקבל את כל התוצאות לפני שימסרו לפיסיכאטר ותכתב חוו"ד מטעם הנתבעת.

מנהל פורום רשלנות רפואית