נזק בלתי הפיך לרחם לאחר השארת שיליה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

03/02/2013 | 22:51 | מאת: אודי

במאי 2010 נולדה ביתנו היחידה בניתוח קיסרי, כשישה שבועות לאחר מכן התגלה כי בסיום הניתוח נשאר חלק משמעותי מהשיליה בתוך הרחם וגרם לדימומים וכאבים רבים, אשתי עברה גרידה ולאחר מכן עוד טיפול משלים בכדורים להוצאת שאריות נוספות, מבדיקה שנערכה לה לאחר מספר חודשים (עקב מחזור דל וקצר) התגלו הדבקיות ברחם (בדיעבד אשרמן בדרגה גבוהה), אשתי עברה מספר ניתוחי היסטרוסקופיה להסרת ההדבקיות ברחם אולם ללא הצלחה (כולל טיפולים משלימים ובדיקות לא נעיות), בפברואר 2012 קיבלנו את חחות דעתו של רופא מומחה מהתחום כי חלל הרחם אינו מאפשר קיום הריון בשל אשרמן דרגה 4 (על אף הניתוחים) ולכן עלינו לפנות לפונדקאות ואנחנו כעת בעיצומו של תהליך- עד כאן הפרטים, האם יש לנו עילה מספקת לתביעה? תודה

04/02/2013 | 09:39 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

אודי שלום רב, כעיקרון, אם שלמות השליה בשלב האחרון של הלידה לא נבדקה כראוי או שהטיפול לאחר מכן בשאריות השליה לא נעשה בהתאם לסטנדרט הרפואי המקובל, יתכן ותעמוד לרעייתך עילת תביעה ברשלנות. יחד עם זאת, חשוב לפנות לעו"ד המתמחה בתחום על מנת שיבחן לעומק את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי ויתייעץ עם מומחה רפואי מתאים בשאלת הרשלנות ומידת הנזק שנגרם כתוצאה משאריות השליה. בברכה ורפואה שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית