הידרוצפלוס ואחוזי נכות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

26/01/2013 | 11:18 | מאת: א

שלום רב, אני בשנות ה-40 לחיי. זוהתה אצלי בעיית הידרוצפלוס בגיל מאוחר יחסית (8). בשל כך, כפי הנראה, אני סובל מספר בעיות. בעיקר בעיות זכרון. זה מתבטא בכל תחומי החיים אך בעיקר מקשה על תעסוקה. למרות השכלה גבוהה במספר תחומים ורמת אינטיליגנציה גבוהה למדי, בעיות הזכרון גורמות לתפקוד לקוי בכל עבודה בה עסקתי. זה מתבטא כמובן בכל תחום אחר בחיים, אך בעיית התעסוקה והפרנסה היא הקשה ביותר. שאלתי היא האם ניתן לתבוע אחוזי נכות בשל כך. אודה על תשובתכם.

27/01/2013 | 14:52 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

א. שלום רב, ניתן להתייעץ עם מומחים רפואיים מתאימים בשאלה האם יש קשר בין ההידרוצפלוס למגבלות תפקודיות. במצב דברים זה ניתן לשקול פניה למוסד לביטוח לאומי בתביעת נכות כללית. מומלץ כי תפנה לפורומים מתאימים העוסקים בביטוח הלאומי, שם ודאי יוכלו לסייע לך. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית