רשלנות רפואית בהלל יפה- דחוף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/12/2012 | 23:13 | מאת: מיכל דרור

למומחים שלום רב. היום , לאחר 4 ימי אשפוז השתחררה אמא שלי שלקתה בשבץ מוחי. להפתעתנו בישרה לנו הבת של החולה במיטה השכנה שאמא שלה לוקה בסרטן ובצהבת זיהומית מסוכנת. היום , לאחר 3 ימים ביחד נזכרה הבת להסב את תשומת לבנו במקרה לכך שהאחיות מקפידות לטפל באמא שלה עם כפפות, ואחר כך בנוזל חיטוי כחול, והיא בעצמה לא מודאגת כי קיבלה חיסון. אנחנו , בני המשפחה השכנה התבקשנו מידי פעם על ידי האם החולה למלא לה את הכוס בה שתתה במים, לקלף לה בסכין שלה תפוח עץ לפרוסות קטנות לאחר שנגסה בו והותירה רוק, ואנחנו בתמימותינו עשינו זאת. יתכן שנחתכתי- לא יחסתי לזה חשיבות כי אף אחד לא טרח להזהיר אותנו. ידוע לי שמקרים כאלה מטופלים בבידוד, עם ציוד חד פעמי מתאים ולא עלה בדעתנו שיתכן מחדל שכזה. מעונינת לדעת, כיצד ניתן לחייב את בית החולים לתת לנו מידע על החולה, מחר היא עדיין שם, אך הם מעונינים לסלקה, כך שלא יהיה דרך אחרת לדעת. נכון לתאריך 21.12.2012 פנימית ב , החדר והשם הפרטי של החולה המדבקת ידועים לי , אשמח להעביר את הפרטים. אודה לתשובתכם המהירה. בבנוסף שיחררו את אמא שלי בלי הדרכה, ועם סיכת עירוי ביד. רק לאחר שאנחנו דאגנו בתקיפות שיוציאו לה את הסיכה היא הוצאה. כמו כן נכתב בדוח השיחרור לקיים בדיקת אף אוזן גרון לאמא לפני היציאה היום. האחיות אמרו שלא ממש מענין אותן מה כתוב, את הבדיקה יבצעו לה מחר. אמא שלי מאוד מבוגרת, אי אפשר לטלטל אותה מחר ומוחרתיים, נאלצנו לכפות את המהלך על האחיות דרך הרופאים שדרשו זאת. אודה לתשובתכם המהירה: מיכל דרור

21/12/2012 | 13:30 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

למיכל שלום וברכה, תאור של ערבוב בין חולים מזוהמים ללא מזוהמים מעורר דאגה, ויש לבדוק ולדרוש בענין לעומק, בתחילה כמובן במישור הרפואי, ונראה כי רצוי לדרוש את כל הנתונים וכל הפרטים לגבי כל הסיכונים, אם קיימים כאלה, מהצוות הרפואי ואם יש צורך, מהנהלת המוסד. לגבי התלונות על חוסר תשומת לב וכיו"ב, אפשר בהחלט להתלונן בפני הנהלת המוסד. אם חס וחלילה נגרם נזק, אני ממליץ לפנות לעורך דין שמתמצא בתחום הרשלנות הרפואית, ולבדוק אפשרות הגשת תביעה. בברכת בריאות שלמה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית