כוויה בלחי כתוצאה מטיפול שיניים.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

25/10/2012 | 22:31 | מאת: רן

שלום,לפני כשלושה שבועות לאחר טיפול שיניים בו בוצעו 2 סתימות גיליתי בסוף הטיפול כי יש לי כוויה בגודל 1-1.5 סמ בלחי בסמוך לשפה,שאלתי את הרופא לפשר העיניין והוא טען שזה אולי התפוצצות נימים כתוצאה מזריקת ההרדמה.ברור היה לי שלא כך הדבר ולאחר סבל דיי רב החלימה הכוויה ונותרה צלקת במקום הכוויה שמאוד מפריעה לי בפנים. ייתכן ואולי הכוויה לא החלימה לחלוטין אך נראית למעשה כאילו כך תישאר.בעוד כשבועיים אני טס לטיול של חצי שנה בחול וכשאני אחזור אני רוצה לתבוע את הרופא על רשלנות. ברצוני לדעת בבקשה מהן העלויות הכרוכות בהגשת תביעה בנושא זה ומהו הפיצוי המוערך לצלקת בגודל הנל בלחי. אשמח לקבל תשובתכם במייל. תודה, רן.

28/10/2012 | 10:45 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לרן שלום רב, כדי לבדוק האם מדובר ברשלנות יש להוציא תיק רפואי ולהתייעץ עם רופא מומחה בתחום, שיחווה דעתו אם מדובר ברשלנות. עלויות הוצאת תיק רפואי אחד הן כמאה שקלים, ולעיתים יש צורך בהוצאת יותר מתיק רפואי אחד. עלות התיעצות עם מומחה רפואי היא בין אלף לכמה אלפי שקלים, תלוי בתחום הרפואי ובהיקף ההתיעצות. אם המומחה ימצא מקום ליתן חוות דעת, עלות חוות דעת מומחה בנושא רשלנות היא בין 8,000 ל- 20,000 ש"ח ואף יותר בתחומים מסוימים. לא ניתן להעריך מה גובה הפיצוי שניתן לקבל בגין צלקת, כיון שיש לבחון כל מקרה לגופו. אבל יש לזכור כי במדינת ישראל סכומי הפיצוי הינם צנועים. אם ברצונך לבדוק אפשרות תביעה אנו מציעים להתיעץ עם עורך דין שמתמצא בתחום הרשלנות הרפואית, שיבחן את המקרה וישקול את כל השיקולים, לרבות כדאיות התביעה. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית