רזידואה לאחר לידה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/09/2012 | 22:19 | מאת: מאי

אני בת 25 בהריון ראשון, בשבוע ה24 להריוני גילו שיש לי מיעוט מי שפיר כתוצאה מירידת מים מוקדמת. אשפזו אותי במחלקה להריון בסיכון גבוה. ילדתי בן בלידה רגילה (לא טבעית, עם זירוז) בשבוע 27. כשהמיילדת הוציאה את השלייה היא הבחינה כי היא לא שלמה ושאלה את הרופאה והרופאה התחילה לבצע בדיקה ידנית של הוצאת השאריות של השלייה. הרופאה ביצעה במשך רבע שעה בערך את הפעולה הידנית ולאחר מכן עשתה אולטרסאונד (במכשיר קטן מאוד שבקושי רואים בו) וראתה שאין עוד שאריות של השלייה והתחילה לתפור אותי. ביקשו ממני לאחר חודש ללכת לבדיקת רופא וכך עשיתי. כשהלכתי לרופאה שלי היא אמרה לי שיש לי עוד הרבה שאריות של השלייה והם דבוקות לרחם בגלל שהיה לי ירידת מים ממושכת ונתנה לי כדורים כדי לנסות להוציא אותם תרופתית. זה לא עזר ולאחר שבוע הלכתי אליה שוב והיא אמרה שעליי לבצע היסטרוסקופיה וגרידה. כך היה, לאחר 4 ימים ביצעו לי את זה וחשבתי שכבר הכל מאחריי. אך לא! המשכתי לדמם ולאחר שבועיים (שכבר היה אמור להיפסק הדימום)הלכתי שוב לרופאה והיא אמרה שיש לי עדיין הרבה שאריות ושאני צריכה לבצע את זה שוב. כמובן שיש פה סיכון שכל פעם שאני עושה את הגרידה הזאת שאני לא יכנס שוב להריון. כך היה, עשיתי שוב את הגרידה ואישפזו אותי בגלל שהם גרמו לי לחור בדופן של הרחם ורצו לראות אם זה יתאחה לבד או שצריך לנתח אותי דחוף. ברוך השם לא היה צריך לנתח אותי דחוף והם אמרו שזה יתאחה לבד. עד היום אני לא יודעת אם זה התאחה כי לא רואים את זה באולטרסאונד לטענתם. שיחררו אותי מבית החולים עם כדורים בשם פרוגילוטון (שהורידו לי את החלב באופן משמעותי לכמעט ושלא נשאר לי) כדי שלא תיווצר לי תסמונת אשרם (שהיא יכולה לגרום לכך שיהיו לי בעיות בפוריות ובלהיות שוב בהריון בעתיד). חזרתי לרופאת נשים שלי והיא אמרה לי שהיא רואה באולטרסאונד הקטן שבחדר שלה שיש עדיין שאריות אבל כדי להיות בטוחה שאני יעשה אולטרסאונד ביחידה בבית החולים. התקשרתי לבית החולים בתחילת חודש ספטמבר והם אמרו שאין להם תורים עד סוף אוקטובר. הלכתי לרופאה אחרת כי הרופאה שלי לא הייתה באותו יום וכבר לא יכולתי לסבול את התחושה הזאת שאולי אני לא יהיה שוב בהריון! והיא שלחה אותי לאולטרסאונד בקופת החולים. קבעו לי תור לאחר שבוע ונאמר לי שעדיין יש לי שאריות של השלייה ללא קרישי דם ושאני צריכה לעשות שוב היסטרוסקופיה! אם אני יעשה שוב היסטרוסקופיה זה מקטין לי את הסיכויים להרות שוב ואם אני לא יעשה את זה אני גם לא יכולה להכנס להריון!! אז מה עושים במצב כזה שאני כולה בת 25 עם הריון ראשון לידה ראשונה וסיכוי קטן מאוד להכנס להריון? מי בכלל אמר שזו תהיה הפעם האחרונה שאני יעבור את הגרידה/היסטרוסקופיה הזאת? הרופאה שהוציאה את השלייה בלידה הייתה צריכה לעשות לי היסטרוסקופיה באותו רגע במידה והיא ראתה שהשלייה לא יוצאת שלמה! כי היא יודעת שבגלל שהייתה לי ירידת מים ממושכת השלייה נדבקה לרחםםם וזה מסוכןןןןן!! אני בטוחה שכל רופא יודע את זה, כי זה מה שאמרו לי לאחר כל מה שעברתי שזה בגלל זה. אז למה לא להקדים את המאוחר\??? אם אני הייתי יודעת את זה בוודאי שלא הייתי נותנת לה לתפור אותי עד שהיא מסיימת להוציא את הכל עד הטיפה האחרונה. מה עליי לעשות במצב כזה? אודה לכם על תשובתכם.

24/09/2012 | 12:25 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מאי שלום רב, לפי תיאורך, לאחר שהשליה לא יצאה שלמה, ביצעו בבית החולים בדיקה ידנית של חלל הרחם ולאחר מכן גם בדיקת US. כדי לדעת האם הייתה רשלנות בכך שלא ביצעו בנוסף גם היסטרוסקופיה בסמוך ללידה או אולי הייתה רשלנות בטיפול בשבועות ובחודשים שלאחר מכן, יש צורך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום אשר יפעל לקבלת כל התיעוד הרפואי הרלוונטי בעניינך ולאחר איסופו וניתוחו יתייעץ עם רופא מומחה בתחום בשאלת הרשלנות. עו"ד עמו תתייעצי יוכל אף לברר עמך לעומק מהו הנזק שנגרם לך ומהו הנזק הצפוי (במידה ואכן הייתה רשלנות). למשל, תיבחן השאלה האם ניסית להיכנס להריון נוסף מאז? כמה זמן את מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה, האם חס וחלילה עלול להתעורר צורך בטיפול פוריות והפריה, ועוד. אנו מאחלים לך בריאות שלמה, חתימה טובה ושנה טובה ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית