ביצוע פרוצדורה רפואית ללא אישור הפציינטית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

11/09/2012 | 13:34 | מאת: מיכל

רופא הנשים שלי ביצע פעולת "סטריפינג" במהלך בדיקה וגינאלית בסוף הריון (שבוע 39). רק לאחר ביצוע הפרוצדורה אמר לי שביצע אותה (אני הרגשתי חוסר נוחות אבל חשבתי שמדובר בחלק מהבדיקה). הבנתי שהדבר קורה יחסית הרבה וכל הנשים שחוו ארוע כזה מרגישות כמוני - מחוללות ופגועות. האם מדובר כאן ברשלנות? האם ניתן לפעול כנגד התופעה?

12/09/2012 | 11:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מיכל שלום רב, כמובן שעל הרופא לקבל הסכמתך לפעולה לפני ביצועה. עליו להסביר לך מה בכוונתו לבצע, במה הפעולה כרוכה ואף מהם הסיכונים והסיבוכים הנובעים ממנה. השאלה האם מדובר ברשלנות תלויה לא רק בהיעדר הסכמתך, אלא אף בשאלה האם נגרם לך נזק כתוצאה מכך. ככל שהדבר מסתכם בהרגשתך הרעה (ובצדק), לא בטוח כי כדאי להתחיל בהליך הארוך והיקר של תביעת רשלנות. אולם, בהחלט ניתן לפנות בתלונה רשמית לנציב הקבילות בקופת החולים או במשרד הבריאות על מנת שהמקרה יבדק וכן בתקווה כי מקרים דומים לא ישנו בעתיד. כל טוב ובריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית