רשלנות רפואית-רפואת שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/08/2012 | 22:36 | מאת: שירן

החלטתי לבצע טיפולי שיניים על מנת שאני אדע שכל השיניים תקינות ולא יהיו בעיות בעתיד, ניגשתי לרופאים לקבלת הצעת מחיר ולבסוף בחרתי לעשות אצל רופא דרך הקופ"ח. הרופא טען שיש שתי שיניים צמודות טוחנות שזקוקות לכתר ואכן ביצע את הטיפול כאשר בסוף הטיפול אמר שהדביק את הכתרים (כתר אחד לשתי השיניים) בדבק זמני וכאשר הכתר יפול כל שנותר זה לבוא להדבקה קבועה ללא עלות. הכתר נפל לאחר כ3 חודשים הלכתי לעזרה ראשונה להדביק שם גבו ממני כסף על המפגש וטענו שלא היה צריך לעשות כתר לאחת מהשיניים אלא שהיה צריך לעקור את השן ועכשיו השן נפלה לגמרי ואין בסיס לשים את הכתר. ושעכשיו אני צריכה לעשות עקירה כירורגית ושתל בשן הזו וכתר חדש לשן הצמודה. הם לא יכלו להדביק את הכתר עד שאני אגש לרופא ונשארתי ללא השניניים עד ליום ראשון כאשר ניגשתי לרופא והוא אכן אישר שעכשיו צריך לעקור ולעשות שתל וכתר חדש. הקופ"ח היתה מוכנה להחזיר לי את הסכום של הכתרים (כ-1400 ש"ח) שבתנאי שאני אחתום על זה שאני לא אתבע. לפי ראות עיני אם השן לא היתה טובה על הרופא היה צריך לאתר את זה בטיפול (3 חודשים לפני שהשן נפלה). יש עילה לתביעה? האם עלי לגשת לתביעות קטנות או ערוך דין? יש לציין שצילמתי את כל התיק הרפואי האם אני עדיין צריכה חוות דעת של רופא נוסף? תודה על העזרה..

07/08/2012 | 10:03 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שירן שלום רב, על מנת שתקום עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית יש להוכיח כי הטיפול שניתן לך חרג מהטיפול הסביר והמקובל. כדי לברר זאת, ניתן לפנות לעו"ד המתמחה ברשלנות ברפואת שיניים אשר יבחן את כל נסיבות המקרה וההיסטוריה הרפואית שלך ויוכל להעביר את תיקך הרפואי לרופא מומחה בתחום ולהתייעץ עמו בשאלת הרשלנות. מובן שלא מומלץ לחתום על מסמך כלשהו מול קופ"ח הכולל ויתור על זכויות מבלי להתייעץ קודם לכן עם עו"ד המתמצה בתחום. הבחירה במסלול של תביעות קטנות או תביעה "רגילה" תלויה במידת הנזק שנגרם לך, שכן סכום התביעה בתביעות קטנות מוגבל ביותר, מה גם שלא ניתן לבחור במסלול זה בייצוג של עו"ד. עוד כדאי לדעת כי הדין קובע שעל מנת להוכיח דבר שברפואה בבית המשפט, יש לצרף חוות דעת של מומחה רפואי ומדובר לרוב בעלויות לא מבוטלות של כמה אלפי שקלים. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית