נטורפתיה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

26/02/2012 | 19:50 | מאת: שמואל

אדון נכבד. האם נטורפתיה קלה כפי שהגדיר זאת הרופא אפשר "למחוק" או לטפל? ומה משמעות תופעה זו האם היא מבשרת רעות? כלומר מכאן זה רק ילך ויחמיר עד כדי קטיעות גפיים חלילה? ואם ישמר איזון טוב האם נטורפתיה זו "רק" לא תחמיר או שהיא עשויה להיעלם? ואם בכלל האם יש תרופה לתופעה זו? מבקש סליחה על מטר השאלות הללו מאחר ותופעה זו חדשה עבורי. מודה מראש

שלום שמואל נוירופטיה בכפות הרגליים עלולה לגרום לכאב ובהמשך חוסר תחושה. מצב של חוסר תחושה בכפות הרגליים עלול להוביל לחוסר טיפול בהן. במצב, החולה לא יחוש בפצעים ואלו עלולים להזדהם ולהוביל בסוף לקטיעה. לפעמים מצבים אלו משולבים בירידה באספקת דם בשל מחלת כלי דם פריפרית. ניתן למנוע קטיעות גם במצב של נוירופטיה קשה ואובדן תחושה מוחלט. טיפול יומי בכפות הרגליים , פדיקור, טיפול בפטרת ואיזון הסוכר, עשויים למנוע פצעים , זיהומים וצורך בקטיעה. נוירופטיה סוכרתית עלולה לפגוע באברים נוספים בגוף כגון- לב, תפקוד מיני , עור ועד. מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי המשמעות של האבחנה שלך וכמובן לעבור הכשרה על ידי אחות סוכרת באופן ביצוע בדיקת כפות רגליים יומית.

29/02/2012 | 11:37 | מאת: יעקב

שלמה אני מציעה לך לא להיבהל כל כך מהר.שמור מיכל מישמר על איזון הסוכר ותלך ברגל לפחות שעתים ביום ובקש מהרופא בדיקת E.M.G לפחות פעם בחצי שנה.ואם גיליתה פצע ןאפילו הקטן ביותר פנה מיד למרפאת הסכרת הקרובה.אני ממליץ על ד"ר ערן תמיר.ועל מנת להרגיע לא כורתים איברים כל כך מהר.

27/11/2012 | 01:54 | מאת: אבי לוי

אני סובל מנרופטיה קשה שבחודשים האחרונים החמירה עד כדי כך שלא יכולתי ללכת האיתי תקוע בבית חודש .זה כמה ימים חזרתי לעבודה סובל מתרדמת וכאבים בלתי ניתנים לתיאור התחלתי דיקור סיני ושוב אני בבית מה הטיפול? תודה

27/11/2012 | 02:14 | מאת: אבי לוי

התשובה שניתנה לחבר הקודם משקפת בדיוק ויותר גרוע את המצב שלי אני ממש מקבל התקפות שגורמות לי לכאבים חזקים ותרדמת שאני לא יכול ללכת עד שנירגע

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול