תינגודת קשה לאינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

09/02/2012 | 22:18 | מאת: גילגיל

שלום לך ד"ר רועי אני בת 55 ויש בעיה עם תינגודת די קשה לאנסולין בעיקר בערב הסוכר מזנק ל 300 ומעל וזה ללא אוכל,מה עושים עם תנגודת אני סוכרתית עם סכרת נעורים מגיל 22,במשך היוםאני ממש מאוזנת ובאמצע הלילה עושה היפו שמגיע למצב של 27 מ"ג ו- 38 מ"ג מחוברת למד סוכר רציף והמספרים די מפחידים כשהסוכר בעליה ללא שינוי מה אפשר לעשות להורדת תיגודת אני משתמשת באפידרה וזה ממש מלחיץ אותי אני משתמשת עם משאבה והבזלי שלי ממש בסדר עד שמגיעה התנגודת אבקש את עזרתך בבקשה תודה מכל הלב

שלום גילגיל ערכי סוכר גבוהים בערב עלולים להופיע בחולי סוכרת מסוג 1 בשל מחסור באינסולין הניתן בארוחות או באינסולין הבזאלי. לגבי תנגודת, לפעמים נתקלים בכך בחולי סוכרת מסוג 1. התופעה עלולה להחמיר במהלך היום. דרך אחת לנסות להתמודד עם תופעה זו היא לשנות את חישוב האינסולין לפי שעות היום- בערב להזריק מינון גבוה יותר עבור כל מנת פחממה. במקביל ניתן להעלות בהדרגה את מינון האינסולין הבזאלי. כל זאת כמובן במעקב רופא סוכרת. דרך אחרת היא לנסות לשלב תרופות הניתנות לחולי סוכרת מסוג 2- במטרה להוריד את התנגודת הפריפרית או את ייצור הסוכר בכבד. לצורך כך רופאי סוכרת לפעמים משלבים בטיפול תרופות כגון מטפורמין, פיוגליטזון, אינקרטינים ומעכבי DPP. טיפולים אלו צריכים להינתן על סמך שיקול דעתו של רופא הסוכרת ותוך מעקב הדוק אחר החולה. אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי שינויים אפשריים בטיפול בכדי לשפר את איזון הסוכר.

13/02/2012 | 16:07 | מאת: גילגיל

שלום לך ד"ר אלדר לגבי תרופות נילוות,אני אכן משתמשת במטפורמין 850 בערב ואם יש צורך בבוקר אני משתמשת כשאני רואה שיש לי ערכים גבוהים,לא ניראה לי שאני צריכה להוסיף אינסולין בבזלי היות וחישוב הפחמימה שלי מותאמים לאוכל שאני צורכת(ואני ממש לא אוכלת כמעט יותר מ-50 ג"ר פחמימה בבוקר וההבולוס בהתאם מלבד הבזלי ,כך שאני לא חושבת שאני צריכה להוסיף יותר אינסולין,אני אחרי כ 31 שנה עם סוכרת נעורים יודעת ומכירה את הגוף שלי היטב וזה קרה לאחרונה שיש לי ממש בעיות עם הערכים הגבוהים,והאבסוד הוא שכמעט כל לילה בין השעות שלפנות בוקר והלילה אני עושה היפו ממש רציני מתוך שינה ואפילו מגיעה לערכים של 28-36 מ"ג סוכר כך שאני לפני ממש עילפון,אז הורדתי בזלי ואז המצב חוזר חלילה לערכים גבוהים שוב בבוקר,בעקבות המצב הזה של הזרקת יתר אינסולין עליתי במשקל מאוד ואני עושה ספורט ושום דבר לא משפיע על כך,קיבלתי ממש מן כרסת ואני שוב אומרת שאני לא אוכלת ושומרת על אכילה בריאה ונכונה,אני משתמשת באפידרה ובעבר השתמשתי בהומלוג האם לדעתך אולי אני צריכה לשנות את סוג האינסולין ? סליחה שאני טורדנית כזו אבל אני ממש מודאגת מכל מה שקורה עם יתר אינסולין בגוף ואיזה השלכות יכולות להיות מכך,(סרטן הלבלב) אחד הרופאים הגדי אותי כסוכרתית סוג 1 ועכשיו יש לי גם סוג 2 היתכן הדבר? האם הבייטא יכולה לעזור במצבים כגון אלה? תודה רבה לך על התיחסותך

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול