שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

29/01/2012 | 16:23 | מאת: אליהו

שלום לך ד"ר יקר רציתי לשאול האם שום מוריד סוכר ואם חליבה מוריד ואיך לאכול את זה ? ואם קנמון ואפשר מקלות בתה או דרך אחרת תבלין אם יש? מה עוד ממליץ לאכול ותבלינים שמוריד סוכר קמון או? האם מותר 2 פירות ביום איזה ממליץ פחות סוכר ואם אפשר לאכול שני פירות בסמוך. ושאלה חשובה איך להוריד את הסוכר יש לי 106 ורוצה לחזור להיות רגיל מה עושים מה עושים?

שלום אליהו. חילבה מוריד סוכר מעט אך אין הוכחה לגבי יעילותו כתרופה לסוכרת לאורך זמן. לגבי שום, קינמון וכד', במידה והדבר היה כה פשוט, כל חולי הסוכרת היו מאוזנים מזמן. פעילות גופנית ודיאטה לירידה במשקל, מורידות סוכר! לגבי פרות- אין המלצה גורפת. ירידה במשקל חשובה יותר מסוג האוכל שאוכלים. ההחלטה על הסוכר צריכה להתקבל לפי העדפותיך ואורח חייך במסגרת ייעוץ דיאטני. עבור חלק , דיאטה דלת פחממות יעילה יותר (ואז לא אוכלים פירות), עבור אחרים דיאטה דלת שומן יעילה יותר (ואז מותר לשלב פירות במידה).

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול