יעוץ

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/01/2012 | 18:03 | מאת: אליהו

תודה לך על הכול אתה עוזר ונותן יעוץ מצוין. תזכורת שלי הסוכר 106. האם מספקיה פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע הליכה שלכ40 דקות. איזה ספורט אתה ממליץ לעשות. 2 האם מותר לשתות מים חמים עם עלים מרווה נענע לואיזה. 3 האם לאכול לחם מלא או צריך לחם ללא סוכר עם הסימן של אייל. 4 כאשר עושים מרקים איזה ירקות ממולץ לאכול.5 האם באורז רגיל יש המון סוכר.6 מתי לעשות בדיקות חוזרות של הסוכר.

שלום אליהו 1. פעילות גופנית-כמה שיותר. חשוב שהכושר הגופני יהיה טוב. אני בדרך כלל ממליץ על פעילות יומית- 30 דקות הליכה נמרצת כל יום. 2. מים עם מרווה/נענע וכד' ניתן לשתות. 3. לחם מלא מכיל יותר קלוריות ופחממות מאשר לחם קל. אפשר לאכול מה שרוצים במידה ושומרים על משקל תקין. בדיאטה, אפשר לשלב לחם בהתאם לדיאטה מובנית. בדרך כלל משלבים לחם קל כיוון שהוא דל קלוריות. לגבי סוכרתיים- בלחם קל יש פחות פחממות. 4. אין המלצה מסוימת לגבי סוג הירקות במרק. בדרך כלל המרק עצמו הוא מזון דל קלוריות ודל פחממות. במידה ומוסיפים איטריות וכד' הדבר משתנה. 5. אורז מכיל הרבה פחממות- פחממות מורכבות מתפרקות בגופנו לסוכר. 6. חשוב להשאר במעקב רופא המשפחה ולחזור על הבדיקות פעם - פעמיים בשנה או על פי המלצתו. חשוב להקפיד על פעילות גופנית לשמור על משקל תקין או לרדת מעט במשקל.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול