שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/01/2012 | 10:14 | מאת: אליהו

תודה לך על התשובה תזכורת בבדיקה אחרונה סוכר 106. וכולסטרול גבוה. חסר לי ויטמין d ואני לוקח כדורים 1000 מלגרם של ויטמין. אם זה יכול להשפיע על הסוכר? ועוד שאלה היה בטלווזיה באחד מתוכניות הבריאות להורדת סוכר וכולסטרול הומלץ על אומגה 3 לקחת ביחד עם ויטמין E כ 400 יחידות בן לאומיות מה אתה אומר האם ממליץ? ושאלה אחרונה האם מותר לאכול את כול מגוון הירקות גם הכתומים או שיש ירקות ופירות שלו ממולצים בגלל הסוכר. תודה

שלום אליהו. ברפואה הקלינית אין הוכחה להשפעה של ויטמין D או חסר שלו על רמת הסוכר. פעמים רבות חולי סוכרת מטופלים בעצמם בויטמין D בשל חסר. אין המלצה רפואית לקחת ויטמין E או אומגה 3. לגבי ויטמין E מחקרים לא הראו כל יעילות (ואפילו סיכון אפשרי) בנטילתו. לגבי אומגה 3 ההוכחה מוגבלת מאד ומתייחסת למינון גבוה ולחולים לאחר ארועים לבביים. לגבי פירות וירקות. לא כולם זהים . תפוחי אדמה ודומיהם עשירים מאד בפחממות וקלוריות. פירות עלולים להכיל כמויות סוכר גבוהות . מאידך ירקות אחרים , כגון מלפפון, פלפל ועגבניות בדרך כלל דלים יותר בסוכרים ובקלוריות. צריכה מבוקרת של כל אחד מאלו כנראה שאינה מזיקה ואולי אף מועילה. ההוכחה העיקרית לגבי 'תזונה נכונה' היא שיש להמנע מעודף משקל ובמידה וקיים עודף משקל- לנסות לרדת במשקל. שיטת ההרזיה- בתנאי שהיא בטוחה ומבוקרת , כנראה פחות חשובה. בנוסף צריכה של סיבים תזונתיים במידה - מירקות ופירות , מומלצת. במידה ואין לך סוכרת, אין מניעה אמיתית לצרוך פרות מתוקים או ירקות עשירים בפחממות. בחולה הסוכרתי ניתן לשלב מזונות אלו כחלק מתוכנית דיאטה כוללת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול