שימוש באינסולין והשמנה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/01/2012 | 19:00 | מאת: יובל

שלום, האם שימוש באינסולין מעורר תיאבון וכתוצאה מכך ניתן להשמין ? אנא עזרתך יובל

שלום יובל אינסולין כרוך בעלייה במשקל במספר מנגנונים. 1. חזרה לאיזון- מצב זה כרוך בירידה בכמות הגלוקוז היוצא בשתן ומכאן שמירה על קלוריות. חלק מההשמנה עם אינסולין נובעת מחזרה למשקל הקודם, לפני הירידה במשקל שמלווה חוסר איזון. 2. שינויי סוכר מהירים הגורמים לעלייה בתאבון (לפעמים גם ארועי היפוגליקמיה. ) 3. אינסולין הוא פקטור גדילה המעודד צמיחת רקמות. באופן כללי הטיפול באינסולין עלול להיות כרוך בהשמנה , מאידך במידה ומקפידים על דיאטה נאותה בזמן הטיפול, ניתן למנוע זאת. בנוסף, תכשירים שונים גורמים לפחות או יותר השמנה. בדרך כלל אינסולין ארוך פעולה (בזאלי) כרוך בפחות השמנה לעומת האינסולין הקצר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול