אינסולין-טווח טיפול יעיל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/12/2011 | 20:30 | מאת: שמואל

רופא נכבד. יכול להיות מצב בו האינסולין מפסיק להשפיע על הורדת רמות הסוכר בדם במרוצת השנים? והלוא נאמר שהאינסולינים הקיימים היום הם מהדור החדש והמתקדם והינם חלופה טיבעית של האינסולין האנושי, וכשם שאינסולין המופרש מהלבלב של האדם תפקידו להוריד רמות סוכר בדם ואינו "מתעייף" לעולם , כך צריך להיות האינסולין הניתן חוץ גופי הלא כן? ובהמשך, מדוע קיימים סכרתיים ברמות גבוהות אפילו מעל 500 מ"ג סוכר בדם, והאינסולין הניתן להם (ואפילו מספר סוגים) לא מצליח להוריד את הרמות הגבוהות? אודה מראש לתשובותיך המחכימות.

שלום שמואל כאשר אינסולין משפיע פחות, מדובר בתנגודת לאינסולין. תנגודת זו קיימת ברוב חולי הסוכרת מסוג 2. משמעות הדבר היא שבכדי להוריד את רמת הסוכר צריך מינוני אינסולין גבוהים. נדיר ביותר שאינסולין אינו עובד כלל (בשל קיום נוגדנים נגדו וכד'). לפעמים, חולים זקוקים למינונים גבוהים מאד ופעמים רבות הסיבה לחוסר יעילות האינסולין היא אי-הקפדה על דיאטה בעלת ערך גליקמי נמוך. בדרך כלל אינסולין אינו 'מתעייף' ואינו מאבד מיעילותו לאורך זמן.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול