צום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

21/07/2011 | 17:19 | מאת: שמואל

אדוני. מזה כחודשיים משתמש בלנטוס 34 יח'. בנוסף נוטל 1 אמאריל ו:1 מטפורמין. שאלתי לגבי יום צום הכיפורים או כל צום אחר. האם הנני יכול להפסיק ליטול את הלנטוס יממה אחת לפני הצום ובמקומה לקחת כדור אמאריל (כלומר פעמיים ביממה במקום אחד) ולעבור את הצום בשלום? ואם אולי מדובר לגבי יממה זו בעלייה מתונה ברמות הסוכר הרי שלא בגין זה יקום או יפול דבר? דעתך המלומדה חשובה לי עד למאד.תודות מראש.

שלום שמואל הדרך לעבור צום בהצלחה היא למדוד את ערך הסוכר במהלך יום הצום. ההחלטה על מה להמשיך או להפסיק היא של רופא הסוכרת העוקב אחריך. בדרך כלל מפסיקים תרופות העלולות לגרום לנפילת סוכר. בהקשר זה דווקא אמריל מסוכן יותר מאי נסולין בזאלי לילי. אתה צודק שערכי סוכר מעט גבוהים ליום אחד לא יזיקו. מאידך ערכים מאד גבוהים עלולים לגרום להתייבשות . מכאן שהמלצתי אליך היא להיוועץ ברופא הסוכרת שמכיר אותך. הוא יתווה לך את הדרך הנכונה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול