עליה בערך הגלוקוז בצום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/06/2011 | 08:36 | מאת: לילך

שלום ד"ר, אני חצי שנה לאחר הריון שבו היתה לי סוכרת קשה מאוד. לאחר ההריון- ירדתי בצורה נכרת במשקל ואני מקפידה על דיאטה דלת פחמימות בהתאם להמלצת דיאטנית. לפני שלושה חודשים עשיתי בדיקות דם והערך של הגלוקוז היה-91.05 בצום,לאחר שעתיים- 110. לא בדקו לי את רמת האנסולין. לאחרונה הרגשתי חולשה עייפות ובחילות ושוב נשלחתי לבדיקות דם והתברר שיש איזשהי בעיה בבלוטת התימוס (יתר פעילות- עליה ברמות T3 וירידה ב-TSH מחוץ לטווח הנורמל) שדורשת בירור נוסף. כמו כן רמת הגלוקוז בצום היתה 103. כמה שאלות לי אליך- 1. קראתי שדווקא עליה בפעילות הבלוטה גורמת להאצת מטבוליזם.איך יכול להיות שדווקא עכשיו רמות הסוכר בצום עלו? ארוחת ערב שלי בסביבות שמונה וחצי בערב ובבוקר - עשר וחצי. האם אכילה בחצות תשפר את הערכים? 2.האם המצב הפיך? כלומר ברגע שמטפלים בבלוטה המצב יחזור לקדמותו? 3. מאלו ערכים זה נמצא בקטגוריה של סוכרתי שדורש טיפול? 4.למה לא בדקו לי גם רמת אינסולין והאם זה נותן מדד מיהמן יותר לגבי מצבי? 5. מה עוד אני יכולה לעשות בכדי למנוע התפרצות של סוכרת?

06/06/2011 | 08:44 | מאת: לילך

תודה ויום טוב.

שלום לילך 1. עלייה בת. בלוטת התריס כרוכה לעתים רבות בעלייה ברמת הסוכר. אמנם יש עליה במטבוליזם אך גם בייצור הסוכר ובפרוק האינסולין . 2. יתכן ובמצב בו יאזנו את תפקוד הבלוטה הסוכר יחזור לקדמותו.מאידך, לאחר סוכרת הריונית , הסיכון לפתח סוכרת גבוה . 3. סוכרת דורשת מניעה לפני טיפול. כבר בערכים כמו שלך יש מקום לשינוי משמעותי באורחות חיים. לגבי הוספת טיפול תרופתי, השיקול מתי להתחילו הוא של רופא הסוכרת בהתבסס על גורמי סיכון אחרים של החולה, רמות הסוכר בצום ולאחר האוכל ורמת הA1C. 4. אין מקום לבדוק רמת אינסולין. היא אינה מהווה בסיס להגדרת מחלת הסוכרת. 5. הקפדה על משקל גוף תקין, פעילות גופנית סדירה ומעקב רפואי מסודר, עשויים למנוע את הופעת המחלה ולדחותה בשנים רבות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול