אלטרוקסין ועוד שאלה ...

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

15/05/2011 | 23:39 | מאת: אבי

שלום ד"ר יש לי 2 שאלות ללא קשר ביניהן 1. האם מינון יתר של אלטרוקסין יכול לגרום לבן אדם להיות עצבני ולא רגוע ? בבדיקת הדם מה יותר חשוב שיהיה מאוזן , ה TSH או T3 או T4 2. האם קיימים פיתוחים חדשים בכדורים לאחרונה להורדת הסוכר (מלבד מעכבי DPP4 למיניהם) ? תודה, אבי

שלום אבי מינון יתר של אלתרוקסין אכן עלול לגרום לעצבנות. הערך החשוב באיזון תפקוד התריס הוא בדרך כלל הTSH. בחולים מסויימים לא ניתן לעקוב אחריו או שאינו מספק מידע נכון או עדכני דיו ואז עוקבים גם אחר הT4 וT3. כלל עדיף לעקוב אחר שלושתם יחדיו- הם משלימים. לגבי תכשירים חדישים לסוכרת- בקנה נמצאות תרופות ממשפחת האינקרטינים שינתנו בזריקה שבועית, תכשירי DPP יעילים , אינסולין ארוך פעולה שינתן בזריקה פעם ביומיים ואף יותר, תכשיר הגורם ליציאת סוכר בשתן ובכך גם מוריד את רמתו וגם גורם לירידה במשקל ועד.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול