אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/05/2011 | 11:59 | מאת: חניתה

חג שמח רציתי בבקשה לדעת יש לי משאבה ואני מקבלת מינון קבוע + אופציה לבולוסים אבל אני בדיאטה וראיתי לאחרונה שהסוכר שלי נמוך ממאה עם המשאבה האם זה מסוכן שאני מקבלת את אותו המינון למרות שרמות הסוכר ירדו מאוד ?

שלום חניתה כמובן שבמידה וערכי הסוכר יורדים, סביב דיאטה, ניתן להתאים את ערך ההזרקה במשאבה- הן במינון הבזאלי והן סביב הארוחות. מומלץ ששינויים אלו יהיו במעקב רופא הסוכרת שלך ועל פי המלצתו. הסיכון העיקרי בערכי סוכר נמוכים או חווית היפוגליקמיה ובמידה וארועים אלו תכופים- חוסר תחושה של היפו. במצב זה הביטוי הראשון של נפילות סוכר אינו דופק מהיר, הזעה, רעב וכד' אלא בלבול והתנהגות מוזרה. מצב זה עלול להוביל לתאונות דרכים ומסוכן. מכאן שמומלץ להמנע מריבוי היפוגליקמיה וכן לבדוק באופן את רמת סוכר הדם פעמים רבות ביום ובמיוחד לפני ביצוע פעולות מורכבות כגון נהיגה.

המשך בנוסף באנשים מסוימים, אירוע היפוגליקמיה חריף עלול להיות מסוכן- במידה ולא מטופל בזמן הוא עלול להביא לכפיון או באנשים החשופים לכך יותר- להפרעת קצב לבבית.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול