אי ירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

10/02/2011 | 08:33 | מאת: dana

שלום, אני בחורה בת 26 בריאה...לאחרונה עלה משקלי ב8 קילו. פניתי לדיאטנית והיא עשתה לי כמה בדיקות שהראו שיש לי רמת סוכר של 90 אחרי צום.כשהיא כתבה שנורמאל הוא בין 70-99 היא נתנה לי דיאטה מצויינת. כעבור שבועיים של דיאטה ופעילות גופנית יומיומית בעיקר פעילות אירובית,ציפיתי לירידה במשקל דבר שלא קרה ואף עליתי חצי קילו.אמנם המדידות של ההיקף מותניים הראו שירדתי בשני סמ והיקף האגן בסמ.אני נורא מבולבלת ולא מבינה מדוע לא ירדתי במשקל עם אכילה מרובה של ירקות מיים וספורט. במשפחתי יש היסטוריה של סוכרת סמוייה. תודה דנה

שלום דנה ירידה במשקל לוקחת זמן ודורשת מאמץ והתמדה. נשמע לי שאת בדרך הנכונה. לא צריך לצפות ל'ניסים'. לגבי ערכי הסוכר- הם תקינים. עודף משקל הוא גורם סיכון לסוכרת וכך גם סיפור משפחתי של המחלה. דיאטה ופעילות גופנית הן הדרך הטובה והיעילה ביותר למנוע את הופעת המחלה בהמשך. לגבי עלייה מהירה במשקל- יש לשקול צורך בברור אנדוקריני במסגרת קופת חולים. מומלץ להוועץ בכך ברופא המשפחה שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול