אחרי סוכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/01/2011 | 01:06 | מאת: לילך

שלום ד"ר אלדור, יש לי מס' שאלות אליך- 1. הבנתי שהנקה יכולה להשפיע על רמות הסוכר בדם ולהוריד אותם, האם התוצאות של העמסת סוכר עדיין אמינות כשהם נעשות בהנקה? 2.מהם הרמות גלוקוז שצריכות להיות עכשיו בדם במדידה עם מכשיר ביתי בצום האם עד 95 או110? האם יש סיכוי שהעמסה לא תהיה תקינה למרות שהמדידות במכשיר תקינות? מה עושים במקרה כזה? 3. בהריון השתמשתי ברמות גבוהות של אנסוילן לשם האיזון (50 יחידות ביום). בבדיקות דם לאחר הלידה הרמות חזרו לנורמל כחודש לאחר הלידה ירדתי 20 ק"ג- הדיאטנית אמרה שזה בטוח הורדה של המון מים- בצקות.כמו כן אחרי הלידה בניתוח קיסרי היתה בצקת באיזור הניתוח (הבנתי שאופייני לנשים עם סוכרת הריון)ופתחו לי את הצלקת להוצאת נוזלים- מה גורם לסיבוך הזה בנשים עם סוכרת הריון?למה לא קורה בכל אשה עם סוכרת הריון? והאם האנסולין הוא שתרם להווצרות כל הבצקות ועליה כה רבה במשקל במהלך ההריון?

שלום לילך אנסה לענות על כל שאלותיך. 1. לאחר הריון יורדת מאד התנגודת לאינסולין ומכאן גם ערכי הסוכר והצורך באינסולין. בחולות עם סוכרת נעורים זה מתבטא בירידה משמעותית בכמות האינסולין לה הם זקוקים.לגבי ההנקה עצמה- הקשר פחות ברור. הורמון ההנקה כנראה אינו תורם לדבר ואולי המאזן הקלורי השלילי בהנקה תורם לכך. 2. לאחר הלידה- רמות הסוכר צריכות לחזור לערכים נורמלים בנשים שחוו סוכרת הריונית. הכוונה לערכים נמוכים מ100 בצום. ההמלצה לחזור על העמסת סוכר רק מספר חודשים לאחר ההריון בכדי למדוד את המצב לאחר חזרה לאיזון המטבולי הקודם. 3. אינסולין קשור במחקרים מסויימים בנטייה לבצקת. עם זאת גם הריון גורם לבצקות ברגליים- בין היתר בשל לחץ הרחם על דרכי הלימפה. בנוסף- בצקות ברגליים עלולות להיות סימן לרעלת הריון. מה תרם יותר לבצקות אצלך- קשה לדעת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול