סכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

19/01/2011 | 09:19 | מאת: לירז

בוקר אור, אני בת 34+ 4 ויש לי סכרת הריון בפעם שלישית, כרגע אני בשבוע 14, גילית את הסוכרת ביוזמתי מאחר ובפעמיים הקודמות היתה לי הסוכרת הריון, ראוי לציון שיש לי סוכרת רק בהריון. שאלתי לגבי רמות הצום , אני מאוזנת במהלך היום בדיאטה כמעט כחודש סביב רמות של 90-105 כשעתיים אחרי האוכל, בצום הרמות שלי בין 103-ל-110 , שאלתי בהריון הקודם הייתי קמה ברמצע הלילה בסביבות 3:00 לפנות בוקר אוכלת פתית עם גבינה ובבוקר היו לי רמות של 103-105 כמו אחרי אוכל, (דהיינו צום של כ-3-3.5 שעות) בין ארוחת לילה , לאמצע הלילה והבוקר, הרופא שלי טוען שאלו עדיין רמות לא נכונות מאחר ועדיין יש צום וממליץ לקחת אינסולין רק בלילה עקב רמות גבוהות בצום בבוקר, האם נכון לאכול באמצע הלילה ולא לגרום לגוף שלי להגיע למצב של צום? (כאן ראוי לציין שבבדיקת העמסת סוכר של 100 יצא לי רמה של 100 בצום וכול שאר הבדיקות יצאו מתחת לתווך). בתודה מראש, לירז

שלום לירז. רמות הצום התקינות בהריון נמצאות עדיין בויכוח בין המומחים. עם זאת השאיפה היא לרדת לרמות נמוכות יותר גם מהערכים התקינים. יש הטוענים שבצום בהריון, רמת הסוכר צריכה להיות סביב 70 ואף נמוך יותר. הנושא עדיין לא סגור אך המלצתי היא לדבוק בהמלצת רופא הסוכרת שלך- הוא מכיר אותך ועוקב אחריך בהריון. אמנם עיקר הסיכון לעובר הוא כנראה מערכי סוכר לאחר האוכל, אך יתכן שגם הצום תורם.

21/01/2011 | 16:05 | מאת: לירז

ערב טוב, דבר ראשון תודה על התשובה , אך עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי הלילה , האם לקום באמצע הלילה לאכול משמע רמות צום לאחר אוכל ולא כפי שאמר לי הרופא שעדיין מדובר בסוג שם צום (או שזה בעצם אחרי אוכל מאחר ומדובר ברמות סביב 103-110), מאחר ובשאר היום אני מאוד מאוזנת. לירז

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול