CA1

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

20/11/2010 | 23:59 | מאת: חללית

שלום רציתי לדעת איך בדיקת הCA1 שלי יצאה 5.8 כאשר בפועל הסכרת שלי לא מאוזנת ואני התחלתי לקחת אינסולין..... עברתי אירוע של סטרס שגללו הייתי בבית החולים חשבו שעברתי אירוע מוחי ולאחר שכל הבדיקות יצאו תקינות מלבד הסכרת הפנו אותי למרפאת סכרת עשיתי את בדיקת הCA1 שיצאה "תקינה" אבל הסוכר בדיקור שביצעתי מידי יום יצא לא תקין הסבר בבקשה ...תודה רבה רבה

שלום 'חללית' ישנן מספר סיבות לA1C נמוך לעומת ערכי סוכר גבוהים. ראשית לערך הA1C לוקח זמן להשתנות (הוא משקף את ממוצע הסוכר בחודשים האחרונים). בנוסף מספר סיבות עלולות להוריד אותו באופן מלאכותי- הרס כדוריות דם אדומות מסיבות שונות, קבלת ערוי דם, אי ספיקת כליות ועד. במצבים אלו מתייחסים לממוצע הסוכר בדם כפי שנמדד בעזרת מכשיר הגלוקצ'ק. בנוסף ניתן לבדוק פרוקטוזמין בדם- מושפע פחות מחיי הכדורית האדומה. במקרה שלך- אני ממליץ לך להוועץ ברופא הסוכרת שעוקב אחריך- בוודאי יש לו הסבר לחוסר ההתאמה שנמדד אצלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול