סוכרת הריון- ירידה בערכי סוכר לקראת הסוף

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/11/2010 | 12:52 | מאת: מצפה לטוב

שלום לד"ר רועי אלדר, 1.אני כבר באמצע שבוע 37. שוב- מאוזנת ע"י אינסולין הומולוג מיקס 25 ודיאטה. לאחרונה היו לי אירועי היפוגליקמיה והרופאה שלי נתנה הוראה לרדת במינונים של האנסולין גם בבוקר וגם בערב. יוצא שבכל פעם יורדים עוד קצת במינון האנסולין. רציתי לשאול אותך- מה קורה לגוף שלי שדווקא בסוף ההריון שהשיליה מפותחת ביותר. המשקל גוף הוא הכי גבוה שהיה. דווקא אז- הרמות של הסוכר יורדות? מה זה אומר שהתנגודת לאנסולין ירדה? אני כמובן שמחה מאוד שהרמות יורדות אבל מצד שני קצת לחוצה שאולי משהו השתבש בתפקוד של השליה ? משהו בהריון? אולי העובר שלי גודל בקצב מואץ ומנצל יותר גלוקוז? 2. הערכת המשקל של העובר ב-7/11 היתה 3.150 ק"ג . הרופאים לא מוכנים לעשות זירוז למרות שאני לא מעוניינת בניתוח קיסרי בגלל בשלות הריאות. רציתי לשאול אותך- מה הסיכוי שלי ללדת בלידה רגילה ללא סיבוכים אם בלידה קודמת ללא סוכרת הריון ילדתי תינוק במשקל 3.030 ק"ג וגם זה עם חתך ותפירות. אולי כבר עדיף לבקש ניתוח ושלא יקרה מצב שגם יקרעו לי שרירי האגן וגם בסופו של דבר אצטרך ניתוח? הרופאים אומרים שעד 4.000 ק"ג נותנים אפשרות ללדת בלידה רגילה אבל אם המבנה גוף שלי הוא צר מידי גם בשביל המשקל הזה?

שלום 'מצפה לטוב'. 1. לגבי ירידה בצריכת אינסולין- בדרך כלל דווקא בתחילת ההריון חווים יותר אירועי היפוגליקמיה. עם זאת ידוע שלעטים- כאשר מקפידים על איזון סוכר הדוק- הלבלב מצליח להתמודד עם עודף הסוכר ועם התנגודת טוב יותר. השפעה זו מופיעה בדרך כלל בחולים שלא היו מאוזנים ומתאזנים עם אינסולין- בתחילה הם זקוקים למינונים גבוהים ובהמשך יורדים במינון. בכל זאת מומלץ להיות במעקב גניקולוגי מסודר לוודא שמצב העובר תקין. 2. לגבי הערכת המשקל- הUS עלול לטעות למעלה או למטה ובכל מקרה את עושה כמיטבך לאזן את הסוכר. לגבי ההחלטה מתי ואיך לילד- זה שיקול של הגניקולוג שעוקב אחרייך לפי גיל ההריון, רמת הסיכון והערכת המשקל. בהצלחה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול