שינוי בתרופות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

16/11/2010 | 04:35 | מאת: רחל

9אמא בת 86 סובלת שנים מסכרת.היתה מטופלת בנובונורם 0.5 בבקר בתוספת גלוקופץ וכן בערב.עקב פוטסיום גבוה ובעיה בתפקודי כליה החליטה רופאת כליות להוריד גלוקופץ ולהוסיף בצהרים עוד נובונורם.הסוכר מאד גבוה ולא מתאזן למעלה מ250 עם התרופה.מה לעשות ?כמו כן הורידה תרופה משתנת ומאז לחץ הדם גבוה למרות תרופת דליטן.תודה על העזרה.

שלום רחל אכן באיספיקת כליות ברמה מסוימת , הגלוקופג' הופך למסוכן ויש להפסיקו. במקום אפשר לעלות במינון הנובונורם, ולשלב בטיפול ג'נוביה ואינסולין (לאור גילה המתקדם- במיוחד אינסולין בזאלי מהדור החדש). אני ממליץ לך לפנות לעזרת רופאת הכליות של אימך ולהוועץ בה לגבי המשך הטיפול

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול