סוכר גבוה בבוקר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

18/10/2010 | 01:34 | מאת: אבי

שלום דר מטופל בג'נוביה ו 2 מטפורמין (צהריים ולילה) לאחרונה הסוכר בבוקר עומד על 150 בממוצע. מה ניתן לעשות ע"מ להוריד אותו ? עוד שאלה....האם מומלץ להחליף את הג'נוביה ב Galvus ? תודה

שלום אבי. קיימים מספר תכשירים אותם ניתן להוסיף לטיפול בך. ההחלטה על תכשיר נוסף צריכה להיות של רופא הסוכרת העוקב אחריך. בין התכשירים המועילים בהורדת סוכר בצום ניתן לתת אינסולין בזאלי חדיש (לנטוס או לבמיר) לפני השינה. תרופה ממשפחת התיזולידינדיון (אבנדיה- אך היא עלולה לגרום לבצקות ועלייה במשקל). לגבי גלבוס או ג'נוביה, התשובה אינה חד משמעית. מנגנון הפעולה דומה ויעילותן דומה. יתכן וגלבוס מעט יעיל יותר אך הדבר אינו חד משמעי.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול