אינסולין בסכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

23/07/2010 | 10:13 | מאת: רונן

ד"ר בוקר טוב לאישתי סכרת הריון אנחנו באמצע שבוע 33 זהו הריון שלישי, בהריון השני גם כן זוהתה הסכרת וטופלה בדיאטה וניטורים יומיים למדידה. נולדה בתנו השניה במשקל 3750. בהריון הזה הניטור בוקר (בצום) נע בין 88 ל-96 ובמהלך היום אחרי שעתיים נע בין 100-120 (מבצעת ניטורים משבוע 27). הרופא המטפל מתעקש להתחיל באינסולין בלילה של 6 יחידות. השאלה - א. האם זה גבולי או להתחיל ב. האם זה יפתח תלות בגוף לאינסולין אחרי ההריון תודה רונן

שלום רונן. לגבי התחלת טיפול באינסולין- ההחלטה היא של הרופא המטפל. אמנם הסוכר ה'בעייתי' בהריון הוא זה שנמדד שעה לאחר האוכל, אך אין מקום פורום זה להמליץ המלצות מעשיות ופרקטיות אלא יותר לייעץ (הרי לא תרצה שאשתך תקבל טיפול על סמך עצה באינטרנט ללא בדיקה ומעקב מסודרים). לגבי 'תלות' באינסולין- הטיפול באינסולין אינו גורם לכל תלות ואפילו עשוי למנוע צורך בטיפול עתידי בתרופה בחולים מסוימים. לאחר ההריון לאשתך יש סיכוי מסויים לחלות בסוכרת אך הדבר אינו תלוי בטיפול אותו נטלה במהלך ההריון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול